Para pendukung vaping India bakal nindakake demonstrasi bebarengan ing saindenging negara iki dina Jumuah, 18 September, kanggo nandhakake setaun wiwit pamrentah India nglarang penjualan produk vaping kasebut. Acara kasebut diselenggarakake dening Association of Vapers India (AVI).

"Kita nggabungake vapers kanggo nambah keberatan kita nglarang larangan pemerintah draconia tanggal 18 September taun kepungkur," ujare Direktur AVI Samrat Chowdhery ing sawijining pernyataan. "Amarga keputusan sewenang-wenang iki, upaya sing ditindakake kanggo nyengkuyung nyuda gawe piala kanggo nyuda beban kesehatan tembakau India wis boros. Ing negara kita, ing ngendi meh sayuta wong mati amarga ngrokok saben taun, penting kanggo promosi alat nyuda resiko lan menehi sensitivitas babagan wong. "

Larangan kasebut ing India diumumake taun kepungkur tanggal 18 September, lan kalebu larangan adol, pabrik, impor, ekspor, lan pariwara kabeh produk tembakau sing digawe panas lan digawe panas. Pelanggaran undang-undang kasebut bisa dihukum nganti dhendha nganti $ 7.000 lan uga wektu pakunjaran kanggo para pelaku ulangan. Nanging, ukum kasebut ora dianggep umum, lan negara kasebut duwe pasar gelap sing berkembang.

"Setahun kepungkur, kabodohan larangan vape bakal lega banget," ujare Chowdhery. "Tujuan nglindhungi para pemuda yaiku apa-apa, nanging rokok elektronik isih kasedhiya ing pasar gelap, lan dheweke bakal luwih beresiko amarga saiki ora ana cek lan saldo kanggo nyegah akses remaja sing bisa entuk peraturan. Larangan uga ora bisa digunakake ing negara liya sing padha karo Meksiko, Thailand lan Brasil, mula kegagalan India ora kaget. ”

Saliyane peran minangka pangadeg lan Direktur AVI, Chowdhery uga dadi direktur ing Council for Harm Reduced Alternatives, organisasi India liyane. Dheweke uga dadi presiden dewan direksi ing Jaringan Internasional Nikotin Konsumen Organisasi (INNCO). Chowdhery wis nulis babagan tantangan sing ana ing India (sadurunge larangan) kanggo Vaping360 lan Filter.

Acara bakal dianakake tanggal 18 September ing pirang-pirang kutha India, kalebu Delhi, Mumbai, Bengaluru, Hyderabad lan Kolkata. Unjuk rasa online bakal kalebu uap, mantan perokok, anggota kulawarga mantan perokok, lan ahli global lan pendukung produk nikotin sing kurang berisiko.

Luwih saka 110 yuta wong ngrokok ing India, lan akeh liyane nggunakake produk lisan sing mbebayani. Meh yuta wong India mati sadurunge amarga penyakit sing ana gandhengane karo tembakau saben taun. Ngalih nyebar menyang tembakau lan tembakau tanpa asep luwih aman kaya snus bisa nylametake puluhan yuta wong India ing mbesuk.

Nanging, pendhidhikan kesehatan masarakat ing negara kasebut ditangkep ing Konvensi Kerangka Organisasi Kesehatan Dunia babagan Kontrol Tembakau (FCTC), lan klompok liyane sing dibiayai dening Bloomberg Philanthropies sing dominasi strategi kontrol tembakau ing negara-negara berpenghasilan rendah lan menengah (LMICs). Organisasi kaya Union nganjurake larangan langsung ing negara kasebut, amarga ujar manawa pamrentah LMIC ora bisa ngetrapake peraturan sing efektif.

Layang saka AVI kanggo kabeh anggota Parlemen India, sing dimaksudake kanggo bertepatan karo demonstrasi 18 September, langsung ngunjukake "philanthro-kolonialisme" klompok sing didhukung Bloomberg, kanthi nyathet manawa "saben crusader anti-vaping utawa nirlaba ing negara kasebut ana gandhengane karo sumber pendanaan sing padha, "lan njaluk resistensi marang tekanan njaba" supaya India bisa ngembangake pamikiran sing mandhiri, kanthi bukti. "

Huruf kasebut nggambarake "sepuluh cacat kritis" - ilmiah, politik lan ekonomi - sing nyebabake larangan kegagalan, lan njaluk Parlemen kanggo nimbali maneh, lan nggawe panel ahli kanggo nganakake analisis undang-undang lan kerangka kerja potensial kanggo ngganti larangan kasebut kanthi peraturan sing wicaksana.