Asil survey anyar sing dirilis dening CDC nuduhake penurunan umur 29 persen saka taun 2019 nganti 2020, nganti level pungkasan sing ditonton sadurunge taun 2018. Mesthine, CDC lan FDA milih cara liya kanggo nampilake asil kasebut.

Asil sing dipilih (nanging dudu data sing asale) minangka bagean saka laporan CDC sing diterbitake tanggal 9 September - dina sing padha dadi tenggat wektu kanggo pabrikan vaping ngirim Aplikasi Tembakau Premarket utawa mbusak produke saka pasar. Data kasebut bakal kasedhiya, uga analisis kabeh asil, ing wulan Desember.

Panggunaan 30 dina kepungkur (diarani "panggunaan saiki") ing antarane siswa sekolah menengah mudhun saka 27,5 persen dadi 19,6 persen, lan penurunan siswa sekolah menengah luwih dramatis, saka 10,5 nganti 4,7 persen. Iku warta apik, bener? Lha…

"Sanajan data kasebut nggambarake penurunan panggunaan e-rokok saiki wiwit 2019," analis CDC lan FDA nulis, "3,6 yuta pemuda AS sing saiki nggunakake rokok elektronik ing taun 2020, lan ing antarane pangguna saiki, luwih saka wolung saka 10 kacarita nggunakake rokok elektronik e wangi. ”

Penulis ngandhakake manawa amarga produk-produk rasa isih ana, vaping remaja ora bakal mudhun ing level (nol) sing bakal ngatasi poohbah kontrol CDC lan FDA sing nuntut. Dadi laporan kasebut rinci babagan preferensi roso para pangguna kasebut, ngelingi manawa woh, mint, lan menthol minangka jinis rasa sing paling populer ing antarane kabeh vapers remaja. Implikasi manawa rasa nyurung panggunaan para remaja iku angel, nanging sawetara analisis menarik.

Contone, ing antarane "pangguna saiki polong lan kartrid sing wis diisi rasa, jinis rasa sing paling umum digunakake yaiku buah (66,0%; 920.000); mint (57,5%; 800,000); menthol (44,5%; 620,000); lan permen, panganan cuci mulut, utawa permen liyane (35,6%; 490.000). "

Nanging Juul Labs, sing nggawe vape sing paling populer ing kalangan remaja, ngilangi polong buah saka pasar luwih saka setaun sadurunge survey rampung. Ora ana pabrikan hukum utama liyane sing wis diisi polah sing adol produk woh-wohan utawa permen nalika survey uga. Iki nuduhake manawa potongan "pangguna saiki" akeh sing nggawe produk pasar warna abu-abu lan ireng kaya polong sing kompatibel karo Juul sing digawe dening pabrikan sing ora sah.

"Anggere rokok e-rokok isih ana ing pasar, bocah bakal nyekel dheweke lan kita ora bakal ngatasi krisis iki," ujare Presiden Kampanye Bebas Anak Tembakau, Matthew Myers. Mesthi wae, uga ditrapake kanggo pasar gelap. Larangan roso ora bakal nyebabake pantang, mung kanggo tuku saka sumber sing anyar lan sing bisa dipertanyakan.

Laporan CDC nggawe titik nyebutake manawa panggunaan produk sing dibuwang tuwuh saka 2,4 persen ing taun 2019 dadi 26,5 persen ing taun 2020 - kenaikan 1.000 persen! - Tanpa nerangake manawa produk kasebut umume minangka reaksi pasar ireng marang keputusan pabrikan polt legal kanggo nyelehake roso, lan mengko kanggo keputusan FDA kanggo prioritasake implementasine saka produk adhedhasar pod. (Ana teori konspirasi sing nglipur sing nuduhake keputusan FDA kanggo ngeculake vapes sing bisa diluput saka pandhuan penegakan Januari 2020 minangka eksperimen kanggo ndeleng manawa pasar vape terlarang bakal nanggapi kanthi cepet. Pancen.)

Intine yaiku vaping sekolah menengah ngisor udakara udakara katelu, lan sekolah menengah luwih saka setengah. Kasunyatan manawa luwih saka 80 persen remaja nggunakake produk vaping rempah-rempah yaiku abang, amarga kita wis ngerti manawa umume diwasa uga seneng rasa non-tembakau, lan rasa kasebut dudu salah sawijine sebab utama bocah nyoba vaping.

Ana masalah liyane karo NYTS kajaba obsesi rasa. CDC wis ngilangi pitakon tartamtu babagan vaping ganja saka survey, saengga para peserta mutusake apa ana pitakon sing ditrapake kanggo THC lan vape nikotin. Kita ora ngerti pirang-pirang bocah sing melu survey minangka vapers THC, amarga CDC nganggep kabeh ana nikotin, lan nglaporake asile kaya ngono.

Bisa uga rasa wedi (akal banget) saka kartrid vape THC sing ora sah sing nyebabake "EVALI" nyurung akeh uap minyak ganja umur sekolah supaya ora nggunakake produk kasebut. Kita ora ngerti sepira gedhene vape minyak hash sing dimainake ing "epidemi vaping muda" ing taun 2018-19, nanging kita ngerti manawa produk kasebut kanthi cepet entuk popularitas para pangguna ganja enom sajrone periode kasebut (2017-2019 ).

Masalah liyane karo asil awal: CDC mutusake ora menehi angka ngrokok awal 2020. Pungkasan taun kepungkur, rokok udakara 30 dina mudhun nganti paling endhek 5,8 persen kanggo siswa sekolah menengah, lan mung 2,3 persen ing antarane siswa sekolah menengah. Apa tren kasebut terus ing taun 2020-utawa apa penurunan vaping nyebabake kenaikan udud rokok sing mateni? Kita ora bakal ngerti nganti sawetara wulan Desember, amarga ana sebab apa wae, CDC ora pengin kita ndeleng asil kasebut saiki.

"Tradhisi" mbebasake asil pambuka sebagean saka NYTS diwiwiti ing taun 2018 dening Komisioner FDA, Scott Gottlieb, sing pengin nuduhake konkrit kanggo nggawe pratelan yen tren vaping remaja sing "ngganggu" ditindakake. Nanging dheweke ngenteni pirang-pirang wulan sadurunge nggawe nomer kanggo mbahas omongane.

"Aku yakin ana epidemi panggunaan pemuda," ujare Gottlieb ing 11 September 2018. "Kita duwe alasan sing cukup kanggo nggawe kesimpulan iki adhedhasar tren lan data sing wis kita deleng, sawetara sing isih dadi awal lan bakal dirampungake ing wulan ngarep lan ditampilake ing publik. "

Gottlieb ngancam bakal nglarang produk sing roso lan narik uap polong toko paling populer ing pasar. Seminggu mengko, FDA ngumumake kampanye media anti-vaping anyar. Pusat iki minangka komersial TV licin sing diarani "Epidemik," sing dipikirake ing kantor kendali tembakau ing FDA sing dipercaya bakal nggegirisi para remaja sing kepengin banget saka vaping.

Nalika asil NYTS awal 2018 pungkasane diusir ing wulan November, media warta - sing dipimpin dening Gottlieb, kampanye iklan, lan pamblokiran propaganda anti-vaping sing ora ana enteke saka klompok anti-tembakau - mudhun. Tingkat "panggunaan saiki" sekolah menengah munggah saka 11,7 dadi 20,8 persen!

Sing ora ditindakake agensi - amarga ora pengin kanggo-yaiku nyedhiyakake konteks. Bukti epidemi sing medeni umume didhasarake panggunaan sajrone 30 dina kepungkur, yaiku standar sing ora diragukan kanggo ngukur prilaku narkoba sing bermasalah. Nggunakake sapisan ing wulan pungkasan, meh ora kabukten nggunakake rutin, apamaneh "kecanduan." Iki bisa uga nuduhake apa-apa liyane sing ngganggu tinimbang mode.

Analisis kanthi tliti asil NYTS 2018 dening peneliti saka Universitas New York (lan universitas liyane) nuduhake yen mung 0,4 persen peserta survey durung nate nggunakake produk tembakau liyane lan vaped ing 20 utawa luwih dina saben wulan. Kanthi tembung liya, umume umume sekolah menengah wis ngrokok.

"Vaping tambah akeh ing kalangan para pemuda AS ing taun 2018 liwat 2017. Tambah kasebut ditondoi kanthi pola frekuensi kurang (30-dina kepungkur) lan nggunakake produk poli sing akeh, lan prevalensi vaping ing antarane vapers sing asring banget nanging tembakau," ujare penulis nyimpulake.

Nalika NYTS 2019 nuduhake paningkatan liyane, saka 20,8 dadi 27,5 persen, tanggepan medeni dening panguwasa lan media bisa diprediksi; iku pancen mung memori otot. Nanging critane durung owah. Klompok akademisi Inggris sing ndeleng asil survey CDC 2018 lan 2019 setuju karo analisis klompok NYU.

"Panggunaan asring kedadeyan ing 1,0% pangguna naif tembakau ing taun 2018 lan 2,1% ing taun 2019," ujare. "Ing antarane pangguna e-rokok tembakau naif tembakau saiki 30 taun ing taun 2019, 8,7% nglaporake kepinginan lan 2,9% kacarita pengin digunakake sajrone 30 menit tangi turu."

Asil kasebut ora nuduhake manawa bocah-bocah "kecanthol" utawa "kecanduan," minangka Kampanye kanggo Anak Bebas Tembakau lan Inisiatif Kebeneran trompete ing rilis pers. 30 dina kepungkur nggunakake biasane eksperimen, dudu panggunaan sing biasane. "Ketagihan" ora kena munggah sejarah paling dhuwur setaun lan mudhun 30 persen ing taun ngarep - nanging pamuda sing enom umume mundhak lan tiba pola kanthi cepet kaya ngono.

Bebener sing ora dikepengini yaiku para remaja Amerika ora asring ngombe utawa luwih kuat tinimbang sing saka Inggris utawa ing endi wae liya. Nanging panguwasa AS netepake vaping remaja kanthi cara sing bisa nyebabake teror kanggo wong diwasa. Lan anggere bisa nggayuh efek sing dikarepake, ora bakal ana sing bakal owah.