Sikap resmi babagan vaping lan panggunaan nikotin umume beda-beda. Ing Inggris, vaping intine disengkuyung dening lembaga kesehatan pemerintah. Amarga ngrokok nggawe beban sing larang banget kanggo Layanan Kesehatan Nasional Inggris, negara kasebut bakal ngirit dhuwit yen para perokok ganti dadi e-rokok.

Umume negara liya uga ngidini pasar vaping sing wis diatur, nanging kurang semangat nalika nyengkuyung praktik kasebut. Ing AS, FDA duwe wewenang babagan produk uap, nanging wis suwene wolung taun nyoba nggawe sistem peraturan sing digunakake. Kanada rada ngetutake model Inggris, nanging kaya ing Amerika, provinsi kasebut bebas nggawe aturan dhewe-dhewe sing kadang-kadang bertentangan karo tujuan pamrentah federal.

Ana luwih saka 40 negara sing duwe sawetara jinis larangan vaping - nggunakake, adol utawa ngimpor, utawa kombinasi. Sawetara duwe larangan lengkap sing nggawe vaping ilegal, kalebu larangan penjualan lan kepemilikan. Larangan paling umum ing Asia, Timur Tengah, lan Amerika Selatan, sanajan larangan nikotin sing paling misuwur kalebu ing Australia. Sawetara negara bingung. Contone, vaping ing Jepang sah lan produk didol, kajaba e-cair kanthi nikotin, sing ilegal. Nanging produk tembakau sing ora ngobong panas kaya IQOS pancen sah lan digunakake banget.

Sampeyan angel nglacak kabeh pangowahan babagan hukum sing ditindakake. Apa sing wis nyoba ing kene yaiku rundown ing negara-negara sing ora duwe larangan utawa watesan serius babagan produk vaping utawa uap. Ana panjelasan ringkes. Iki ora dimaksudake minangka pandhuan utawa tips babagan vaping lan mabur. Yen sampeyan ngunjungi negara sing ora dikenal, sampeyan kudu mriksa sumber sing paling anyar lan bisa dipercaya kaya kedutaan negara sampeyan, utawa biro perjalanan negara sing sampeyan kunjungi.

 

Napa negara-negara nglarang vaping?

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) lan kontrol tembakau nyengkuyung Konvensi Kerangka Kerja Kontrol Tembakau (FCTC) - perjanjian global sing ditandatangani luwih saka 180 negara - nyengkuyung larangan lan larangan rokok elektronik wiwit produk paling awal wiwit teka ing Eropa lan AS gisik ing taun 2007. WHO minangka pengaruh sing kuat (lan asring paling kuat) tumrap kabijakan kesehatan lan ngrokok ing pirang-pirang negara - utamane ing negara-negara miskin, ing endi program dana WHO sing nggunakake akeh profesional kesehatan umum.

FCTC dhewe dipimpin dening para penasihat saka organisasi anti-ngrokok pribadi saka Amerika kayata Kampanye kanggo Anak Bebas Tembakau - sanajan AS dudu partai ing perjanjian kasebut. Amarga klompok kasebut nglawan untu lan kuku nglawan vaping lan produk nyuda kerusakan tembakau liyane, jabatane dijupuk dening FCTC, kanthi asil sing ngrugekke kanggo para perokok ing pirang-pirang negara. FCTC wis menehi saran marang para anggotane (umume negara) supaya ora nglarang utawa ngatur kanthi ketat rokok elektronik, sanajan dokumen pendirian perjanjian kasebut nyathet pengurangan cilaka minangka strategi sing dikarepake kanggo ngontrol tembakau.

Umume negara gumantung marang penjualan tembakau, lan utamane penjualan rokok, kanggo bathi pajeg. Ing sawetara kasus, pejabat pamrentah jujur ​​babagan pilihan kanggo nglarang utawa matesi produk vaping kanggo ngreksa penghasilan rokok. Seringkali pamrentah milih ngemot vapes ing regulasi produk tembakau, sing nggawe luwih gampang nemtokke pajak ukuman marang konsumen. Contone, nalika Indonesia ngetrapake pajak 57 persen kanggo e-rokok, pejabat kementerian keuangan nerangake manawa tujuan pungutan kasebut yaiku "kanggo matesi konsumsi vapes."

Vaping umum ing pirang-pirang negara diwatesi kaya ngrokok, kaya ing Amerika Serikat. Yen sampeyan kepengin weruh apa sampeyan bisa vape ing ngarep umum, sampeyan biasane bisa ndeleng vaper utawa ngrokok liyane lan takon (utawa tumindak) apa ukum kasebut. Yen ora ragu-ragu, aja nganti rampung. Yen vaping ilegal, luwih becik sampeyan kudu ukum sadurunge ora diwiwiti.

 

Endi produk uap dilarang utawa diwatesi?

Dhaptar kita akeh, nanging bisa uga ora mesthi. Undhang-undhang diganti kanthi rutin, lan sanajan komunikasi ing antarane organisasi advokasi saya apik, isih durung ana papan panyimpenan pusat kanggo informasi babagan hukum sing ana ing saindenging jagad.Dhaptar kita asale saka kombinasi sumber: laporan Pengurangan Bahaya Tembakau Global saka organisasi advokasi nyuda cilaka Inggris Pengetahuan-Tindakan-Pangowahan, Kampanye kanggo situs web Pengendalian Tembakau Bocah-Bocah, lan situs Kontrol Tembakau Global sing digawe dening Johns Peneliti Universitas Hopkins. Status sawetara negaras ditemtokake dening riset asli.

Sawetara negara kasebut pancen ora nate nggunakake lan adol, umume ora adol penjualan, lan sawetara mung nglarang produk nikotin utawa ngemot nikotin. Ing pirang-pirang negara, ukum kasebut ora dianggep. Ing wong liya, dheweke dileksanakake. Maneh, priksa karo sumber sing bisa dipercaya sadurunge lelungan menyang negara sing nganggo peralatan vaping lan e-cair. Yen negara ora didaftar, vaping diidini lan diatur, utawa ora ana undang-undang tartamtu sing ngatur rokok elektronik (saiki uga).

Sugeng rawuh informasi anyar. Yen sampeyan ngerti babagan undang-undang sing wis diganti, utawa peraturan anyar sing mengaruhi dhaptar kita, wenehi komentar lan kita bakal nganyari dhaptar kasebut.

 

Amerika

Antigua lan Barbuda
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Argentina
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Brasil
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Chili
Ora sah didol, kajaba produk medis sing wis disetujoni

Kolombia
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Meksiko
Legal digunakake, ilegal kanggo ngimpor utawa adol. Ing wulan Februari 2020, presiden Meksiko ngetokake keputusan sing nglarang ngimpor kabeh produk vaping, kalebu produk nol-nikotin. Nanging, isih ana komunitas vaping sing berkembang ing negara kasebut, lan kepemimpinan advokasi dening klompok konsumen Pro-Vapeo Mexico. Durung dingerteni manawa pamrentah bakal nyoba ngrebut produk sing digawa menyang negara kasebut dening pengunjung

Nikaragua
Dipercaya ilegal digunakake, ilegal kanggo adol nikotin

Panama
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Suriname
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Amerika Serikat
Resmi digunakake, sah didol — nanging adol produk sing diproduksi sawise 8 Agustus 2016 dilarang tanpa prentah pemasaran saka FDA. Ora ana perusahaan vaping sing ndhaptar pesenan pemasaran. Tanggal 9 September 2020, produk pra-2016 sing durung diajukake kanggo persetujuan pemasaran uga ilegal kanggo didol

Uruguay
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Venezuela
Legal digunakake, dipercaya ilegal kanggo adol, kajaba produk medis sing disetujoni

 

Afrika

Ethiopia
Dipercaya sah digunakake, ilegal didol — nanging status durung mesthi

Gambia
Dipercaya ilegal digunakake, ora bisa didol

Mauritius
Legal digunakake, dipercaya ilegal bisa didol

Seychelles
Resmi kanggo digunakake, ilegal kanggo didol — nanging negara kasebut ngumumake ing taun 2019 babagan niat kanggo nglegalake lan ngatur rokok elektronik

Uganda
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Asia

Bangladesh
Saiki Bangladesh ora duwe hukum utawa peraturan sing khusus kanggo vaping. Nanging, ing wulan Desember 2019, pejabat kementerian kesehatan marang Reuters manawa pamrentah "aktif makarya nglarang produksi, ngimpor lan adol rokok elektronik lan kabeh tobako vaping kanggo nyegah risiko kesehatan."

Bhutan
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Brunei
Legal digunakake, ilegal kanggo adol produk

Kamboja
Dilarang: ilegal digunakake, ora bisa didol

Timor Wétan
Dipercaya dilarang

India
Ing wulan September 2019, pamrentah pusat India nglarang penjualan produk vaping kanthi langsung. Pamrentah, ngerti banget yen 100 yuta wong ngrokok lan rokok ngrokok meh sejuta wong setaun, ora nindakake langkah kanggo nyuda akses rokok. Ora kebeneran, pamrentah India duwe 30 persen perusahaan tembakau paling gedhe ing negara kasebut

Jepang
Legal digunakake, sah kanggo adol piranti, ilegal kanggo adol cairan sing ana nikotin (sanajan individu bisa ngimpor produk sing ngemot nikotin kanthi sawetara watesan). Produk tembakau sing digawe panas (HTPS) kaya IQOS sah

Korea Utara
Dicancang

Malaysia
Legal digunakake, ilegal kanggo adol produk sing ana nikotin. Sanajan adol konsumen produk sing ngemot nikotin ilegal, Malaysia duwe pasar vaping sing maju. Para pejabat kadang-kadang nyerang pengecer lan produk sing disita. Penjualan kabeh produk vaping (sanajan tanpa nikotin) dilarang langsung ing negara bagian Johor, Kedah, Kelantan, Pulau Pinang lan Terengganu

Myanmar
Dipercaya dilarang, adhedhasar artikel Agustus 2020

Nepal
Legal digunakake (dilarang ing umum), ilegal kanggo didol

Singapura
Dilarang: ilegal digunakake, ora bisa didol. Ing taun kepungkur, kepemilikan uga minangka tindak pidana, ukuman ukuman nganti $ 1.500 (AS)

Sri Lanka
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Thailand
Dipercaya sah digunakake, ilegal didol. Thailand entuk reputasi amarga nglarang larangan ngimpor lan adol produk vaping kanthi sawetara insiden profil tinggi ing taun-taun pungkasan, kalebu tahanan turis sing ngombe "impor." Pamrentah dilaporake mikir maneh aturan e-rokok sing angel

Turkmenistan
Dipercaya sah digunakake, ilegal didol

Turki
Legal digunakake, ilegal kanggo ngimpor utawa adol. Jual lan impor produk vaping ilegal ing Turki, lan nalika negara kasebut negesake larangane ing 2017, WHO nerbitake rilis pers sing nyengkuyung keputusan kasebut. Nanging ukum kasebut beda-beda, lan ana pasar vaping lan komunitas vaping ing Turki

Australia

Legal digunakake, ilegal kanggo adol nikotin. Ing Australia, duwe utawa adol nikotin ilegal tanpa resep dhokter, nanging kajaba ing sawijining negara (Australia Kulon) piranti vaping sah didol. Amarga iku, ana pasar vaping sing maju sanajan ana ukum. Hukuman sing duwe beda-beda gumantung saka siji negara menyang negara liyane, nanging bisa uga abot banget

Eropa

Kutha Vatikan
Dipercaya dilarang

Timur Tengah

Mesir
Resmi digunakake, ilegal kanggo didol — sanajan negara kasebut katon meh nyuda produk vaping

Iran
Dipercaya sah digunakake, ilegal didol

Kuwait
Dipercaya sah digunakake, ilegal didol

Libanon
Legal digunakake, ilegal kanggo didol

Oman
Dipercaya sah digunakake, ilegal didol

Qatar
Dilarang: ilegal digunakake, ora bisa didol

 

Ati-ati banjur riset!

Maneh, yen sampeyan ngunjungi negara sing sampeyan ora yakin, priksa karo sumber ing negara kasebut babagan ukum lan apa sing bisa ditoleransi panguwasa. Yen sampeyan menyang salah sawijining negara sing duwe vapes ilegal - utamane ing negara-negara Timur Tengah - pikirake kaping pindho babagan tekade sampeyan kanggo vape, amarga sampeyan bisa nemoni konsekuensi sing parah. Umume jagad iki nampani vapers saiki, nanging sawetara rencana lan riset bisa nyegah lelungan sing nyenengake dadi ngipi elek.