Amarga popularitas vaping dadi target umum kanggo pamrentah sing butuh penghasilan pajak. Amarga produk uap biasane dituku dening wong ngrokok lan mantan perokok, pejabat pajak kanthi bener nganggep manawa dhuwit sing digunakake kanggo rokok elektronik yaiku dhuwit sing ora digunakake kanggo produsen rokok tradisional. Pamrentah wis gumantung karo rokok lan produk tembakau liyane minangka sumber penghasilan sajrone puluhan taun.

Apa piranti vaping lan e-cair pantes dipajeni kaya tembakau, meh wae ora ana gayane. Pamrentah ndeleng dheweke ngusir perokok saka rokok, lan dheweke ngerti yen penghasilan sing ilang kudu didandani. Amarga vaping katon kaya ngrokok, lan ana oposisi kesehatan masyarakat sing gedhe kanggo vaping, dadi target sing apik kanggo para politisi, utamane amarga bisa mbenerake pajak kanthi macem-macem klaim kesehatan sing bisa dipertanyakan.

Pajak vape saiki diusulake lan dilewati kanthi rutin ing Amerika Serikat lan ing papan liya. Pajeg biasane ditentang dening para pendukung pengurangan cilaka tembakau lan perwakilan klompok perdagangan industri vaping lan konsumen sing mungel, lan biasane didhukung dening organisasi kontrol tembakau kaya asosiasi paru-paru lan jantung.

Napa pemerintah nglarang produk vaping?

Pajeg kanggo produk tartamtu - umume diarani cukai, dileksanakake kanthi macem-macem sebab: kanggo golek dhuwit kanggo panguwasa pajak, kanggo ngowahi prilaku sing dipajeni, lan kanggo ngimbangi biaya lingkungan, medis, lan infrastruktur sing digawe dening panggunaan produk. Tuladhane kalebu pajak pajeg kanggo nyegah panggunaan ngombe sing akeh banget, lan pajak bensin kanggo mbayar perawatan dalan.

Produk rokok wis suwe dadi target pajak cukai. Amarga kerusakan ngrokok nyebabake biaya kanggo kabeh masarakat (perawatan medis kanggo perokok), para pendukung pajak tembakau ujar manawa konsumen rokok kudu ngetrapake tagihan kasebut. Kadhangkala pajak cukai kanggo alkohol utawa tembakau diarani pajak dosa, amarga dheweke uga ngukum tingkah tumindak para peminum lan ngrokok - lan miturut teori mbantu para wong dosa supaya ora gelem tumindak ala.

Nanging amarga pamrentah dadi gumantung karo penghasilan, yen ngrokok nyuda ana kekurangan finansial sing kudu diatasi karo sawetara sumber penghasilan liyane, utawa pamrentah kudu nyuda pengeluaran. Kanggo umume pemerintah, pajak rokok minangka sumber penghasilan sing signifikan, lan cukai kasebut dikenani biaya saliyane pajak penjualan standar sing ditaksir kanggo kabeh produk sing didol.

Yen produk anyar saingan karo rokok, akeh anggota parlemen kanthi impulsif pengin pajak produk sing padha kanggo ngasilake bathi sing ilang. Nanging kepiye yen produk anyar (sebut wae e-rokok) bisa nyuda gawe piala amarga ngrokok lan biaya kesehatan sing gegandhengan? Sing nggawe legislatif dadi quandary - paling ora kabeh sing repot sinau.

Seringe anggota parlemen negara bagean ing antarane ndhukung bisnis lokal kaya toko vape (sing ora pengin pajeg) lan pelobi sing nyenengake kanggo kelompok sing dihormati kaya American Cancer Society lan American Lung Association (sing terus-terusan ndhukung pajak produk uap). Kadhangkala faktor sing mutusake yaiku salah informasi babagan ramuan mbebayani. Nanging kadang-kadang dheweke mung butuh dhuwit.

Kepiye cara kerja pajeg vape? Apa padha ing endi-endi?

Umume konsumen AS mbayar pajak penjualan negara kanggo produk vaping sing dituku, mula pamrentah negara (lan kadang-kadang lokal) wis entuk manfaat saka penjualan vape sanajan sadurunge ditambahake pajak cukai. Pajeg penjualan biasane dinilai minangka persentase rega ritel produk sing dituku. Ing pirang-pirang negara liyane, konsumen mbayar "pajak tambah nilai" (VAT) sing bisa digunakake kaya pajak penjualan. Minangka kanggo pajeg cukai, kalebu sawetara jinis dhasar:

  • Pajak eceran kanggo e-cair - Iki bisa ditaksir mung karo cairan sing ana ing nikotin (mula umume pajak nikotin), utawa kanggo kabeh cairan e. Amarga biasane kabiji saben mililiter, pajak e-jus kaya iki bakal mengaruhi para penjual e-cairan botol luwih akeh tinimbang para pengecer produk rampung sing ngemot e-cairan cilik (kaya vape polos lan cigalikes). Contone, para pembeli JUUL mung bakal mbayar pajeg e-cair 0,7 mL kanggo saben polong (utawa mung 3 ml saben bungkus polong). Amarga produk vaping industri tembakau kabeh kalebu piranti cilik utawa cigalikes, pelobi tembakau asring meksa pajak saben mililiter
  • Pajak grosir - Pajeg e-rokok semacam iki kayane dibayar dening grosir (distributor) utawa pengecer menyang negara, nanging biayane mesthi diwenehake marang konsumen kanthi rega sing luwih larang. Jenis pajeg iki kabiji babagan biaya produk sing didol pengecer nalika tuku saka grosir. Seringkali negara mengklasifikasikan vapes minangka produk tembakau (utawa "produk tembakau liyane," sing uga kalebu tembakau tanpa asap) kanggo pambiji pajeg. Pajak grosir mung bisa kabiji kanggo produk sing ngemot nikotin, utawa bisa ditrapake kanggo kabeh cairan e, utawa kabeh produk kalebu piranti sing ora ngandung cairan e. Contone kalebu California lan Pennsylvania. Pajak vape California minangka pajak grosir sing disetel saben taun dening negara kasebut lan padha karo tarif gabungan kabeh pajak rokok. Iki mung ditrapake kanggo produk sing ngemot nikotin. Pajak vape Pennsylvania wiwitane ditrapake kanggo kabeh produk, kalebu piranti lan uga aksesoris sing ora kalebu e-cair utawa nikotin, nanging ana pengadilan ing taun 2018 manawa negara kasebut ora bisa nglumpukake pajeg kanggo piranti sing ora ana nikotin.

Kadhangkala, pajak cukai kasebut diiringi "pajeg lantai", sing ngidini negara nglumpukake pajak kanggo kabeh produk sing disimpen ing toko utawa grosir nalika dina pajak diwiwiti. Biasane, pengecer nggawe inventaris ing dina kasebut lan nulis cek kanggo negara kanggo jumlah lengkap. Yen toko Pennsylvania duwe barang dagangan sing regane $ 50.000 ing inventaris, mula sing duwe tanggung jawab mbayar $ 20,000 kanggo negara kasebut. Kanggo bisnis cilik sing ora duwe dhuwit akeh, pajeg lantai dhewe bisa ngancam nyawa. Pajak vape PA nyuda luwih saka 100 toko vape ing taun pertama.

Pajak vaping ing Amerika Serikat

Ora ana pajak federal babagan produk vaping. Tagihan wis dikenalake ing Kongres babagan vapes pajak, nanging durung ana sing milih Dewan utawa Senat lengkap.

Negara Bagian AS, wilayah, lan pajak lokal

Sadurunge taun 2019, sangang negara bagian lan Distrik Columbia ndhaptar produk vaping. Nomer kasebut luwih saka tikel kaping pindho ing pitung wulan pertama taun 2019, nalika panik moral babagan JUUL lan vaping remaja sing saben dina dadi berita utama udakara luwih saka setahun ndorong para anggota parlemen nindakake sesuatu kanggo "mungkasi epidemi kasebut."

Saiki, setengah negara bagean AS duwe sawetara pajak produk vaping ing saindenging negara. Kajaba iku, kutha lan kabupaten ing sawetara negara duwe pajak vape dhewe, uga Distrik Columbia lan Puerto Rico.

Alaska
Nalika Alaska ora duwe pajak negara, sawetara wilayah kotamadya duwe pajak vape dhewe:

  • Juneau Borough, NW Arktik Borough lan Petersburg duwe pajak Grosir 45% sing padha karo produk sing ngemot nikotin
  • Matanuska-Susitna Borough duwe pajak borongan 55%

California
Pajeg California kanggo "produk tembakau liyane" disetel saben taun dening Dewan Equalization negara. Iki nggambarake persentase kabeh pajak sing kabiji kanggo rokok. Wiwitane iki udakara 27% saka biaya grosir, nanging sawise Proposisi 56 nambah pajak rokok saka $ 0,87 dadi $ 2,87 sak paket, pajak vape mundhak kanthi drastis. Kanggo taun wiwit 1 Juli 2020, pajak kasebut 56,93% saka biaya grosir kanggo kabeh produk sing ngemot nikotin

Connecticut
Negara kasebut duwe pajak loro tingkat, pambiji $ 0.40 saben mililiter e-cair ing produk sistem tertutup (polong, kartrid, cigalikes), lan 10% grosir produk sistem terbuka, kalebu e-cairan botol lan piranti

Delaware
Pajak $ 0,05 saben mililiter kanggo cairan e-cairan sing ana nikotin

Distrik Columbia
Ibukutha negara mengklasifikasikan vapes minangka "produk tembakau liyane," lan menilai pajak rega grosir adhedhasar tarif sing diindeks menyang rega rokok grosir. Kanggo taun fiskal saiki, pungkasan wulan September 2020, pajak kasebut disetel dadi 91% biaya grosir kanggo piranti lan e-cair sing ana nikotin

Georgia
Pajak $ 0,05 saben mililiter kanggo e-cair ing produk sistem tertutup (polong, kartrid, cigalikes), lan pajak grosir 7% kanggo piranti sistem mbukak lan e-cairan botol bakal diwiwiti tanggal 1 Januari 2021

Illinois
Pajak grosir 15% kanggo kabeh produk vaping. Saliyane pajak ing saindenging negara, kalorone Cook County lan kutha Chicago (sing ana ing Cook County) duwe pajak vape dhewe-dhewe:

  • Chicago ngetrapake pajak $ 0.80 saben botol kanggo cairan sing ana nikotin lan uga $ 0,55 saben mililiter. (Uap Chicago uga kudu mbayar $ 0,20 saben mL pajak Cook County.) Amarga pajak sing akeh banget, akeh toko vape ing Chicago adol e-cair nikotin lan tembakan nikotin DIY kanggo ngindhari pajak per-mL sing luwih gedhe gendul
  • Cook County pajak produk sing ngemot nikotin kanthi rega $ 0,20 saben mililiter

Kansas
Pajak $ 0,05 saben mililiter kanggo kabeh cairan, kanthi utawa tanpa nikotin

Kentucky
Pajak grosir 15% kanggo piranti e-cair lan sistem open-botol, lan pajek $ 1,50 saben unit kanggo polong lan kartrid sing wis diisi

Louisiana
Pajak $ 0,05 saben mililiter kanggo cairan e-cairan sing ana nikotin

Maine
Pajak grosir 43% kanggo kabeh produk vaping

Maryland
Ora ana pajak vape ing saindenging negara ing Maryland, nanging siji kabupaten duwe pajak:

  • Montgomery County menehi pajak Grosir 30% kanggo kabeh produk vaping, kalebu piranti sing didol tanpa cairan

Massachusetts
Pajak grosir 75% kanggo kabeh produk vaping. Undhang-undhang kasebut mbutuhake konsumen ngasilake bukti yen produk vaping kasebut wis dikenani pajak, utawa kena kejang lan denda $ 5,000 kanggo pelanggaran pertama, lan $ 25.000 kanggo pelanggaran tambahan

Minnesota
Ing taun 2011 Minnesota dadi negara pertama sing ngetrapake pajak kanggo rokok elektronik. Pajeg kasebut asline 70% saka biaya grosir, nanging ditambah ing taun 2013 dadi 95% Grosir ing produk sing ngemot nikotin. Cigalikes lan vapes polong - lan uga kit wiwitan sing ngemot botol e-cair - kena pajak 95% saka kabeh rega borongan, nanging ing cairan e-cairan mung nikotin dhewe kena pajak

Nevada
Pajak grosir 30% kanggo kabeh produk uap

New Hampshire
Pajak grosir 8% kanggo produk vaping sistem terbuka, lan $ 0,30 saben mililiter kanggo produk sistem tertutup (polong, kartrid, cigalikes)

New Jersey
Pajak e-cair New Jersey $ 0,10 saben mililiter ing produk adhedhasar pod- lan kartrid, 10% rega ritel kanggo cairan e-cair, lan Grosir 30% kanggo piranti. Anggota parlemen New Jersey milih ing Januari 2020 kanggo intine tikel e-cair tingkat loro, nanging undang-undang anyar kasebut dipimpin gubernur Phil Murphy

New Mexico
New Mexico duwe pajak e-cair tingkat loro: Grosir 12,5% cairan botol, lan $ 0,50 saben polong, kartrid, utawa cigalike kanthi kapasitas kurang saka 5 mililiter

New York
Pajak ritel 20% kanggo kabeh produk uap

Karolina Lor
Pajak $ 0,05 saben mililiter kanggo cairan e-cairan sing ana nikotin

Ohio
Pajak $ 0,10 saben mililiter kanggo cairan e-cairan sing ana nikotin

Pennsylvania
Bisa uga pajak vape sing paling misuwur ing negara kasebut yaiku pajak Grosir 40% saka Pennsylania. Asline iki dinilai kanggo kabeh produk uap, nanging pengadilan mutusake ing taun 2018 yen pajak kasebut mung bisa dileksanakake ing e-cair lan piranti sing kalebu e-cair. Pajak uap PA nutup luwih saka 100 bisnis cilik ing negara kasebut sajrone taun pisanan sawise disetujoni

Puerto Rico
Pajak $ 0,05 saben mililiter kanggo cairan e-cair lan pajek e-rokok $ 3,00 saben unit

Utah
Pajak grosir 56% kanggo piranti e-cair lan prefill

Vermont
Pajak grosir 92% kanggo e-cair lan piranti - pajak paling dhuwur sing ditrapake dening negara apa wae

Virginia
Pajak $ 0,066 saben mililiter kanggo cairan e-cairan sing ana nikotin

Negara Bagian Washington
Negara kasebut nglampahi pajak e-cair ritel rong tingkat ing taun 2019. Ngisi biaya pembeli $ 0,27 saben mililiter kanggo e-jus - kanthi utawa tanpa nikotin - ing polong lan kartrid luwih cilik saka ukuran 5 mL, lan $ 0,09 saben mililiter kanggo kontan luwih gedhe saka 5 mL

Virginia Barat
Pajak $ 0,075 saben mililiter kanggo kabeh cairan, kanthi utawa tanpa nikotin

Wisconsin
Pajak $ 0,05 saben mililiter kanggo e-cair ing produk sistem tertutup (polong, kartrid, cigalikes) mung - kanthi utawa tanpa nikotin

Wyoming
Pajak grosir 15% kanggo kabeh produk uap

Pajak vape ing saindenging jagad

Kaya ing Amerika Serikat, legislator ing saindenging jagad durung ngerti babagan produk uap. Produk anyar kasebut kayane para anggota parlemen kaya ancaman tumrap penghasilan pajak rokok (sing sejatine sejatine), mula dadi dorongan yen asring menehi pajak sing gedhe lan ngarep-arep sing paling apik.

Pajak vape internasional

Albania
Pajak 10 leke ($ 0,091 AS) saben mililiter kanggo cairan e-cair sing ana nikotin

Azerbaijan
20 manats ($ 11,60 US) saben pajak liter (udakara $ 0,01 saben mililiter) ing kabeh cairan e

Bahrain
Pajak kasebut yaiku 100% rega pra-pajeg kanggo cairan e-cairan sing ana nikotin. Sing padha karo 50% rega ritel. Tujuane pajak ora jelas, amarga vapes dianggep dilarang ing negara kasebut

Kroasia
Sanajan Kroasia duwe pajak e-cair ing buku-buku kasebut, saiki isih nol

Siprus
A € 0,12 ($ 0,14 US) saben pajak mililiter kanggo kabeh cairan e

Denmark
Parlemen Denmark wis nglulusake pajeg DKK 2,00 ($ 0,30 US) saben mililiter, sing bakal diwiwiti ing taun 2022. Para pendukung vaping lan pengurangan kerugian ngupayakake ngowahi undang-undang kasebut.

Estonia
Ing wulan Juni 2020, Estonia nolak pajak e-cairan suwene rong taun. Negara kasebut sadurunge ngetrapake pajak 0,0 mil (0,23 dolar AS) saben mililiter kanggo kabeh cairan e-cair

Finlandia
A € 0,30 ($ 0,34 US) saben pajak mililiter kanggo kabeh cairan e

Yunani
A € 0,10 ($ 0,11 US) saben pajak mililiter kanggo kabeh cairan e

Hongaria
HUF 20 ($ 0,07 US) saben pajak mililiter kanggo kabeh cairan e

Indonesia
Pajak Indonesia 57% saka rega eceran, lan kayane mung kanggo e-cair sing ana nikotin ("ekstrak lan esensi tembakau" yaiku tembung). Pejabat negara kasebut kayane luwih seneng yen warga tetep ngrokok

Italia
Sawise pirang-pirang taun ngukum konsumen kanthi pajak sing nggawe vaping luwih larang kaping pindho tinimbang ngrokok, parlemen Italia nyetujoni tarif e-cair sing luwih murah ing pungkasan taun 2018. Pajak anyar 80-90% luwih murah tinimbang asline. Pajeg saiki nganti € 0,08 ($ 0,09 AS) saben mililiter kanggo e-cair sing ana nikotin, lan € 0,04 ($ 0,05 AS) kanggo produk nol-nikotin. Kanggo uap Italia sing milih nggawe e-cair dhewe, PG, VG, lan perasa ora dikenani pajak

Yordania
Piranti lan e-cair sing ngemot nikotin kena pajak kanthi tarif 200% saka nilai CIF (biaya, asuransi lan barang)

Kazakhstan
Sanajan Kazakhstan duwe pajak e-cair ing buku-buku kasebut, saiki isih nol

Kenya
Pajak Kenya, sing dileksanakake ing 2015, yaiku 3.000 shilling Kenya ($ 29,95 US) kanggo piranti, lan 2.000 ($ 19,97 AS) kanggo ngisi ulang. Pajeg nggawe vaping luwih larang tinimbang ngrokok (pajak rokok $ 0,50 saben bungkus) - lan bisa uga kasebut pajak vape paling dhuwur ing donya

Kyrgyzstan
A 1 Kyrgyzstani Som ($ 0,014 dolar AS) saben mililiter tax e-cairan sing ngemot nikotin

Latvia
Pajak Latvia sing ora biasa nggunakake rong pangkalan kanggo ngitung biaya e-cair: ana pajek € 0,01 ($ 0,01 US) saben mililiter, lan pajak tambahan (0,005 saben miligram) bobote nikotin sing digunakake

Lituania
A € 0,12 ($ 0,14 US) saben pajak mililiter kanggo kabeh cairan e

Montenegro
A € 0,90 ($ 1,02 US) saben pajak mililiter kanggo kabeh cairan e

Makedonia Lor
Denar Makedonia 0,2 ($ 0,0036 US) saben mililiter pajek cairan e-cair. Undhang-undhang sing ngemot ngidini nambah tarif pajak kanthi otomatis tanggal 1 Juli saben taun saka 2020 nganti 2023

Filipina
Peso 10 Filipina ($ 0,20 US) saben 10 mililiter (utawa bagian sekedhik saka 10 mL) pajak kanggo e-cair sing ana nikotin (kalebu ing produk sing wis diisi). Kanthi tembung liyane, volume apa wae luwih saka 10 mL nanging ing 20 mL (contone, 11 mL utawa 19 mL) dikenani biaya 20 mL, lan liya-liyane

Polandia
Pajak 0,50 PLN ($ 0,13 US) saben mililiter kanggo kabeh cairan e

Portugal
A € 0,30 ($ 0,34 US) saben pajak mililiter kanggo cairan e-cair sing ana nikotin

Romania
Leu Romania 0,52 ($ 0,12 dolar AS) saben mililiter kanggo cairan e-cair sing ana nikotin. Ana cara supaya pajak bisa diatur saben taun adhedhasar kenaikan rega konsumen

Rusia
Produk sing bisa dibuwang (kaya cigalikes) kena pajak 50 rubel ($ 0,81 US) saben unit. E-cairan sing ngemot nikotin kena pajak 13 rubel $ 0,21 US) saben mililiter

Arab Saudi
Pajak kasebut yaiku 100% rega pra-pajak kanggo e-cair lan piranti. Sing padha karo 50% rega ritel.

Serbia
Dinar Serbia 4,32 ($ 0,41 US) saben pajak mililiter kanggo kabeh cairan e

Slovenia
A € 0,18 ($ 0,20 US) saben pajak mililiter kanggo cairan e-cairan sing ana nikotin

Korea Selatan
Negara pisanan sing ngetrapake pajak vape nasional yaiku Republik Korea (ROK, biasane diarani Korea Selatan ing sisih Kulon) - ing taun 2011, ing taun sing padha Minnesota miwiti pajak e-cair. Saiki negara kasebut duwe patang pajeg kapisah kanggo e-cair, masing-masing ditrapake kanggo tujuan pengeluaran tartamtu (Dana Promosi Kesehatan Nasional minangka siji). (Iki padha karo Amerika Serikat, ing endi pajak rokok federal asline kanggo mbayar Program Asuransi Kesehatan Anak). Macem-macem pajak e-cair Korea Selatan nambah 1,799 won ($ 1,60 US) saben mililiter, lan uga ana pajak limbah kanggo kartrid lan polong sing bisa dibuwang 24,2 won ($ 0,02 AS) saben 20 kartrid

Swedia
Pajak 2 krona saben mililiter ($ 0,22 dolar AS) kanggo cairan sing ana nikotin

Uni Emirat Arab (UEA)
Pajak kasebut yaiku 100% rega pra-pajak kanggo e-cair lan piranti. Sing padha karo 50% rega ritel.