Забрани за силување во САД и низ целиот свет

Официјалните ставови кон испарувањето и употребата на никотин воопшто варираат многу. Во Обединетото Кралство, исчезнувањето е суштински охрабрено од владините здравствени агенции. Бидејќи пушењето создава скап товар за Националната здравствена служба на Обединетото Кралство, земјата заштедува пари ако пушачите наместо тоа преминат на електронски цигари. Повеќето други земји исто така сите ...
Прочитај повеќе

Исцрпувани даноци во Соединетите држави и низ целиот свет

Како што растечката популарност расте, станува природна цел на владите на кои им се потребни даночни приходи. Бидејќи производите за пареа обично ги купуваат пушачи и поранешни пушачи, даночните власти правилно претпоставуваат дека парите потрошени на електронски цигари се пари што не се трошат на традиционалните тутунски производи. Владите зависеа од цигарите и другите од ...
Прочитај повеќе

Индија: Ваперите ќе протестираат против забраната на 18-ти септември

Индиските застапници за испарување ќе одржат истовремени протести низ целата земја овој петок, 18 септември, за да одбележат една година откако индиската влада забрани продажба на производи за испарување. Настанот е организиран од Здружението на Ваперс Индија (АВИ). „Ние ги собираме паровите заедно за да го искажеме нашиот приговор против драконската забрана од страна на владата ...
Прочитај повеќе

Тинејџерското испарување опадна за 29% во 2020 година, покажува истражување на ЦДЦ

Новите резултати од истражувањето објавени од ЦДЦ покажуваат пад на тинејџерите од 29 до 2020 година за 29 проценти, со што се достигнаа на нивоа последен пат видени пред 2018 година. Се разбира, ЦДЦ и ФДА избраа друг начин за презентирање на резултатите. Избраните резултати (но не и податоците од кои доаѓаат) беа дел од извештајот на ЦДЦ објавен на 9 септември - истиот ден кога беше ...
Прочитај повеќе