Како што растечката популарност расте, станува природна цел на владите на кои им се потребни даночни приходи. Бидејќи производите за пареа обично ги купуваат пушачи и поранешни пушачи, даночните власти правилно претпоставуваат дека парите потрошени на електронски цигари се пари што не се трошат на традиционалните тутунски производи. Владите зависеа од цигарите и другите производи од тутун како извор на приход со децении.

Дали уредите за испарување и е-течноста заслужуваат да се оданочуваат како тутун, тоа е скоро покрај темата. Владите гледаат како ги тргаат пушачите од тутунот и разбираат дека изгубените приходи мора да се надоместат. Бидејќи испарувањето изгледа како пушење, и постои значително спротивставување на јавното здравство кон испарувањето, станува атрактивна цел за политичарите, особено затоа што тие можат да го оправдаат данокот со различни сомнителни здравствени побарувања.

Даноците за правосилност сега се предлагаат и донесуваат редовно во САД и на други места. Застапниците обично се спротивставуваат на застапниците за намалување на штети од тутун и претставници на трговски групи во индустријата за испарување и потрошувачи кои испаруваат, а тие обично се поддржани од организации за контрола на тутун, како што се здруженијата на белите дробови и срцето.

Зошто владите плаќаат данок на производи?

Даноците на специфични производи - обично се нарекуваат акцизи - се применуваат од различни причини: да се соберат пари за даночниот орган, да се промени однесувањето на оние што се оданочуваат и да се неутрализираат еколошките, медицинските и инфраструктурните трошоци создадени со употреба на производи. Примерите вклучуваат оданочување на алкохол за да се одврати прекумерното пиење и оданочување на бензинот за да се плати одржување на патот.

Производите на тутун веќе долго време се мета на акцизите. Бидејќи штетите од пушењето наметнуваат трошоци на целото општество (медицинска грижа за пушачите), поборниците за даноците на тутун велат дека потрошувачите на тутун треба да ја плаќаат сметката. Понекогаш акцизите за алкохол или тутун се нарекуваат даноци за грев, бидејќи тие исто така го казнуваат однесувањето на алкохоличари и пушачи - и теоретски им помагаат на убедливите на грешниците да се откажат од своите злобни начини.

Но, бидејќи владата станува зависна од приходите, ако пушењето се намали, има финансиски недостаток што мора да се надополни со друг извор на приход, или во спротивно, владата мора да ги намали трошоците. За повеќето влади, данокот на цигари е значителен извор на приход, а акцизата се наплатува покрај стандардниот данок на продажба проценет на сите продадени производи.

Ако нов производ се натпреварува со цигари, многу пратеници импулсивно сакаат подеднакво да го оданочуваат новиот производ за да ги надоместат изгубените приходи. Но, што ако новиот производ (да го наречеме е-цигари) може да ја намали штетата предизвикана од пушењето и придружните здравствени трошоци? Тоа ги остава законодавците во дилема - барем оние кои воопшто се мачат да го проучуваат.

Честопати државните законодавци се растргнати помеѓу поддршката на локалните бизниси како продавниците за вапери (кои не сакаат данок) и пријатните лобисти за почитувани групи како што се Американското здружение за рак и Американското здружение на белите дробови (кои постојано ги поддржуваат даноците на производите од пареа). Понекогаш одлучувачки фактор е дезинформацијата за наводните штети на испарувањето. Но, понекогаш навистина им се потребни парите.

Како функционираат даноците на вапе? Дали секаде се исти?

Повеќето потрошувачи во САД плаќаат данок на промет на државата за производите што ги купуваат, па државните (а понекогаш и локалните) власти веќе имаат корист од продажбата на вапе дури и пред да се додадат акцизи. Даноците на продажба обично се проценуваат како процент од малопродажната цена на производите што се купуваат. Во многу други земји, потрошувачите плаќаат „данок на додадена вредност“ (ДДВ) што работи на ист начин како данок на продажба. Што се однесува до акцизите, тие се во неколку основни сорти:

  • Данок на мало на е-течност - Ова може да се процени само на течност што содржи никотин (значи во основа тоа е данок на никотин) или на целата е-течност. Бидејќи обично се проценува на милилитар, овој вид данок на е-сок влијае на продавачите на е-течност во шишиња повеќе отколку на трговците на мало со готови производи што содржат мала количина на е-течност (како пареа и цигари). На пример, купувачите на ЈУУЛ би платиле само данок на 0,7 мл е-течност за секој под (или само 3 мл на пакет мешунки). Бидејќи производите за испарување на тутунската индустрија се мали уреди засновани на пупки или цигари, лобистите за тутун честопати се залагаат за данок на милилитар
  • Данок на големо - Овој вид данок на електронска цигара наводно го плаќа големопродавачот (дистрибутер) или малопродажник до државата, но трошоците секогаш се пренесуваат на потрошувачот во форма на повисоки цени. Овој вид на данок се проценува на цената на производот за кој се наплатува трговецот на мало при купување од веледрогеријата. Честопати државата ги класифицира паровите како производи од тутун (или „други производи од тутун“, што исто така вклучува и тутун без чад) заради проценка на данокот. Данокот на големо може да се процени само на производи што содржат никотин, или може да важи за целата е-течност или за сите производи, вклучувајќи уреди што не содржат е-течност. Примери вклучуваат Калифорнија и Пенсилванија. Даночниот кавал во Калифорнија е данок на големо што го одредува државата годишно и е еднаков на комбинираната стапка на сите даноци на цигарите. Тоа се однесува само на производи кои содржат никотин. Данокот за плаќање во Пенсилванија првично се однесуваше на сите производи, вклучително и уреди, па дури и додатоци кои не вклучуваат е-течност или никотин, но судот донесе одлука во 2018 година дека државата не може да го собере данокот за уреди кои не содржат никотин.

Понекогаш овие акцизи се придружени со „данок на подот“, кој и овозможува на државата да собира даноци на сите производи што ги има продавницата или веледрогеријата на денот на влегувањето во сила на данокот. Обично, малопродавачот прави попис на тој ден и пишува на државата чек за целиот износ. Доколку продавницата во Пенсилванија имала на располагање стока во вредност од 50.000 УСД, сопственикот ќе бил одговорен за непосредна исплата од 20.000 УСД на државата. За малите бизниси без многу пари на рака, самиот даночен данок може да биде опасен по живот. Данокот за капење во ПА изгони повеќе од 100 продавници за вапери во својата прва година.

Исцрпувајќи даноци во САД

Нема федерален данок за испарување на производите. Предлог-законите се воведени во Конгресот за даночни испарувања, но никој сè уште не се изјаснил за целосниот дом или Сенатот.

Држава, територија и локални даноци на САД

Пред 2019 година, девет држави и областа Колумбија оданочуваа производи за искористување. Тој број се зголеми двојно во првите седум месеци од 2019 година, кога моралната паника околу ЈУУЛ и тинејџерското засилување што ги собираше насловите речиси секој ден повеќе од една година ги натера законодавците да направат нешто за „запирање на епидемијата“.

Во моментов, половина од американските држави имаат некаков вид данок на производот на ниво на целата држава. Дополнително, градовите и окрузите во некои држави имаат свои даночни давачки, како и округот Колумбија и Порторико.

Алјаска
Додека Алјаска нема државен данок, некои општински области имаат свои даночни давачки:

  • Juneуно округ, северозападен арктички округ и Петербург имаат идентични 45% даноци на големо на производи што содржат никотин
  • Матануска-Суситна околија има данок на големо од 55%

Калифорнија
Калифорнискиот данок на „други производи од тутун“ се утврдува годишно од страна на државниот одбор за изедначување. Одразува процент на сите даноци што се проценуваат на цигарите. Првично, ова изнесуваше 27% од цената на големо, но откако Предлогот 56 го зголеми данокот на цигари од 0,87 на 2,87 американски долари за пакување, данокот на прашок драстично се зголеми. За годината што започнува на 1 јули 2020 година, данокот е 56,93% од цената на големо за сите производи што содржат никотин

Конектикат
Државата има двостепен данок, проценувајќи 0,40 американски долари за милилитар на е-течност во производи со затворен систем (мешунки, касети, цигари) и 10% на големо на производи од отворен систем, вклучувајќи шишиња е-течност и уреди

Делавер
0,05 американски долари за милилитар данок на е-течност што содржи никотин

Област Колумбија
Капиталот на нацијата ги класифицира паровите како „други производи од тутун“ и проценува данок на цената на големо врз основа на стапката што се индексира на големопродажната цена на цигарите. За тековната фискална година, завршувајќи во септември 2020 година, данокот е утврден на 91% од цената на големо за уредите и е-течност што содржи никотин

Georgiaорџија
0,05 УСД за данок на милилитар на е-течност во производи со затворен систем (мешунки, касети, цигари) и данок на големо од 7% на уреди со отворен систем и е-течност во шишиња ќе стапат на сила од 1 јануари 2021 година

Илиноис
Данок на големо од 15% на сите производи што испаруваат. Во прилог на државниот данок, и округот Кук и градот Чикаго (кој се наоѓа во округот Кук) имаат свои даночни давачки:

  • Чикаго проценува 0,80 УСД за данок на шише за течност што содржи никотин и исто така 0,55 УСД за милилитар. (Apersубителите на Чикаго мораат да плаќаат и 0,20 УСД за данок данок на округ Кук.) Поради прекумерните даноци, многу продавници за продажба во Чикаго продаваат е-течност со нулта никотин и снимки од DIY никотин за да се избегне високиот данок на мл на поголемите шишиња
  • Округот Кук оданочува производи што содржат никотин со стапка од 0,20 УСД на милилитар

Канзас
0,05 УСД за данок на милилитар на целата е-течност, со или без никотин

Кентаки
Данок на големо од 15% на флаширани уреди за е-течност и отворен систем и 1,50 УСД по единица данок на полнети мешунки и касети

Луизијана
0,05 американски долари за милилитар данок на е-течност што содржи никотин

Мејн
Данок на големо од 43% на сите производи што испаруваат

Мериленд
Во Мериленд нема државен данок на плаќање, но една област има данок:

  • Округот Монтгомери воведува данок на големо од 30% на сите производи што испаруваат, вклучувајќи ги и уредите што се продаваат без течност

Масачусетс
Данок на големо од 75% на сите производи што испаруваат. Според законот, потрошувачите треба да дадат доказ дека нивните производи за данок се оданочени или се предмет на одземање и парична казна од 5000 УСД за првиот прекршок и 25 000 УСД за дополнителни прекршоци

Минесота
Во 2011 година Минесота стана првата држава што наметна данок на електронски цигари. Данокот првично беше 70% од цената на големо, но беше зголемен во 2013 година на 95% од големопродажбата на кој било производ што содржи никотин. Cigalikes и pod vapes - па дури и почетни комплети кои вклучуваат шише е-течност - се оданочуваат со 95% од целата нивна вредност на големо, но во е-течност во шишиња се оданочува само самиот никотин

Невада
30% данок на големо на сите производи од пареа

Њу Хемпшир
Данок на големо од 8% за производи за отворен систем и 0,30 УСД за милилитар за производи со затворен систем (мешунки, касети, цигари)

Њу Џерси
Newу erseyерси ја плаќа е-течноста на 0,10 УСД за милилитар во производи базирани на касети и кертриџи, 10% од малопродажната цена за е-течност во шишиња и 30% на големо за уредите. Законодавците на Newу erseyерси во јануари 2020 година гласаа за суштински двојно зголемување на двостепениот данок на е-ликвидност, но новиот закон стави вето од гувернерот Фил Марфи

Ново Мексико
Ново Мексико има двостепен данок на е-течност: 12,5% на големо на флаширана течност и 0,50 УСД на секој мешун, кертриџ или цигалик со капацитет под 5 милилитри

Њујорк
20% данок на мало на сите производи за пареа

Северна Каролина
0,05 американски долари за милилитар данок на е-течност што содржи никотин

Охајо
0,10 УСД за данок на милилитар за е-течност што содржи никотин

Пенсилванија
Веројатно најпознатиот данок на вајпе во земјата е данокот на големо на Пенсиланија од 40%. Првично се проценуваше на сите производи за пареа, но судот донесе одлука во 2018 година данокот да се примени само на е-ликвидност и уреди кои вклучуваат е-ликвидност. Данокот на пареа на ПА затвори повеќе од 100 мали бизниси во државата во текот на првата година по нејзиното одобрување

Порто Рико
0,05 УСД за данок на милилитар за електронска течност и 3,00 УСД по единица данок за е-цигари

Јута
56% данок на големо на е-течност и наполнети уреди

Вермонт
Данок на големо од 92% на е-течност и уреди - највисок данок наметнат од која било држава

Вирџинија
0,066 УСД за данок на милилитар за е-течност што содржи никотин

Држава Вашингтон
Државата донесе двостепен данок на е-течност на мало во 2019 година. Таа им наплатува на купувачите 0,27 УСД за милилитар на е-сок - со или без никотин - во мешунки и касети помали од 5 мл во големина и 0,09 УСД за милилитар на течност во контејнери поголема од 5 mL

Западна Вирџинија
0,075 УСД за данок на милилитар на целата е-течност, со или без никотин

Висконсин
Само 0,05 американски долари за милилитар данок на е-течност во производи со затворен систем (мешунки, касети, цигари) - со или без никотин

Вајоминг
Данок на големо од 15% на сите производи од пареа

Даноци на вапирање низ целиот свет

Како и во САД, законодавците ширум светот сè уште не ги разбираат производите со пареа. Новите производи на законодавците им се допаѓаат како закана за приходите од данок на цигари (што тие навистина се), па затоа импулсот е честопати да се наметнуваат високи даноци и да се надеваат на најдоброто.

Меѓународни даноци за правосилност

Албанија
А 10 лека (0,091 УСД САД) на милилитар данок на е-течност што содржи никотин

Азербејџан
Данок од 20 манати (11,60 УСД САД) за литар (околу 0,01 УСД на милилитар) на целата е-течност

Бахреин
Данокот е 100% од цената пред оданочување на е-течност што содржи никотин. Тоа е еднакво на 50% од малопродажната цена. Целта на данокот е нејасна, бидејќи во земјата наводно се забрануваат вапи

Хрватска
Иако Хрватска има данок на е-ликвидност за книгите, во моментов тој е поставен на нула

Кипар
0,12 € (0,14 УСД) данок на милилитар на целата е-течност

Данска
Данскиот парламент донесе 2,00 DKK (0,30 УСД) данок за милилитар, кој ќе стапи на сила во 2022 година. Застапниците на исчезнување и намалување на штети работат на враќање на законодавството

Естонија
Во јуни 2020 година, Естонија го суспендираше данокот на електронски течности за две години. Земјата претходно воведе 0,20 евра (0,23 УСД) данок за милилитар на целата е-течност

Финска
0,30 евра (0,34 УСД) данок на милилитар на целата е-течност

Грција
0,10 евра (0,11 УСД УСД) по милилитар данок на целата е-течност

Унгарија
20 HUF (0,07 УСД УСД) по милилитар данок на целата е-течност

Индонезија
Индонезискиот данок е 57% од малопродажната цена и се чини дека е наменет само за е-течност што содржи никотин (формулацијата „екстракти и есенции на тутун“). Се чини дека официјалните лица во земјата претпочитаат граѓаните да продолжат да пушат

Италија
После неколку години казнување на потрошувачите со данок што го направи двојно поскапиот од пушењето, италијанскиот парламент одобри нова, пониска даночна стапка за е-течност кон крајот на 2018 година. Новиот данок е 80-90% понизок од првичниот. Данокот сега изнесува 0,08 € (0,09 УСД) по милилитар за е-течност што содржи никотин и 0,04 € (0,05 УСД) за производи со нула никотин. За италијанските парови што ќе изберат да направат своја е-течност, ПГ, ВГ и аромите не се оданочуваат

Јордан
Уредите и е-течноста што содржат никотин се оданочуваат со стапка од 200% од вредноста на CIF (цена, осигурување и товар)

Казахстан
Иако Казахстан има данок на е-ликвидност за книгите, тој во моментов е поставен на нула

Кенија
Кенискиот данок, кој беше имплементиран во 2015 година, е 3.000 кениски шилинзи (29,95 УСД) на уреди, и 2.000 (19,97 УСД САД) на полнење. Даноците го прават испарувањето далеку поскапо од пушењето (данокот на цигари е 0,50 американски долари за пакување) - и веројатно се највисоки даноци за вајпер во светот

Киргистан
1 киргистански сом (0,014 американски долари) данок на милилитар на е-течност што содржи никотин

Летонија
Невообичаениот летонски данок користи две основи за пресметување на акцизата на е-течност: има 0,01 € (0,01 УСД) за данок на милилитар и дополнителен данок (0,005 € за милиграм) на тежината на употребениот никотин

Литванија
0,12 € (0,14 УСД) данок на милилитар на целата е-течност

Црна Гора
0,90 евра (1,02 УСД УСД) по милилитар данок на целата е-течност

Северна Македонија
0,2 македонски денар (0,0036 УСД) за милилитар данок на е-течност. Законот содржи автоматско зголемување на даночната стапка од 1 јули секоја година од 2020 до 2023 година

Филипини
Данок на 10 филипински пезоси (0,20 УСД УСД) на 10 милилитри (или дел од 10 мл) на е-течност што содржи никотин (вклучително и во производи што не се наполнети во претходно полнење). Со други зборови, секој волумен над 10 mL, но под 20 mL (на пример, 11 mL или 19 mL) се наплатува по стапка од 20 mL, и така натаму

Полска
0,50 PLN (0,13 УСД) данок на милилитар на целата е-течност

Португалија
0,30 € (0,34 УСД) данок на милилитар на е-течност што содржи никотин

Романија
Данок од 0,52 Романија Leu (0,12 УСД УСД) на милилитар за е-течност што содржи никотин. Постои метод со кој данокот може да се прилагоди на годишно ниво врз основа на зголемувања на потрошувачките цени

Русија
Производите за еднократна употреба (како цигарите) се оданочуваат по 50 рубли (0,81 УСД) по единица. Е-течност што содржи никотин се оданочува со 13 рубли 0,21 УСД) на милилитар

Саудиска Арабија
Данокот е 100% од цената пред оданочување на е-ликвидност и уреди. Тоа е еднакво на 50% од малопродажната цена.

Србија
4,32 српски динар (0,41 УСД УСД) за данок на милилитар на целата е-течност

Словенија
0,18 € (0,20 УСД) данок на милилитар на е-течност што содржи никотин

Јужна Кореа
Првата земја што воведе национален данок на вапе беше Република Кореја (РОК, на Запад обично се нарекува Јужна Кореја) - во 2011 година, истата година кога Минесота започна да оданочува е-ликвидност. Во моментов земјата има четири одделни даноци на е-ликвида, секој од нив е наменет за одредена намена (Националниот фонд за унапредување на здравјето е еден). (Ова е слично на Соединетите Држави, каде што првично беше предвиден федералниот данок на цигари за плаќање на Програмата за здравствено осигурување на децата). Различните даноци за е-ликвидност во Јужна Кореја се додаваат на неверојатни 1.799 вони (1,60 УСД) на милилитар, а има и данок на отпад на касети за еднократна употреба и мешунки од 24,2 вони (0,02 УСД САД) на 20 касети

Шведска
Данок од 2 круни на милилитар (0,22 УСД) данок на е-течност што содржи никотин

Обединети Арапски Емирати (ОАЕ)
Данокот е 100% од цената пред оданочување на е-ликвидност и уреди. Тоа е еднакво на 50% од малопродажната цена.