Ndalimet e Vape në Shtetet e Bashkuara dhe në Botë

Qëndrimet zyrtare ndaj avullimit dhe përdorimit të nikotinës në përgjithësi ndryshojnë shumë. Në Mbretërinë e Bashkuar, avullimi inkurajohet në thelb nga agjencitë shëndetësore qeveritare. Meqenëse pirja e duhanit krijon një barrë të kushtueshme për Shërbimin Shëndetësor Kombëtar të MB, vendi do të kursejë para nëse pirësit e duhanit kalojnë në cigare elektronike. Shumica e vendeve të tjera gjithashtu të gjitha ...
Lexo më shumë

Vaping Taksat në Shtetet e Bashkuara dhe në Botë

Ndërsa avullimi rritet në popullaritet, ai bëhet një objektiv i natyrshëm për qeveritë që kanë nevojë për të ardhura nga taksat. Meqenëse produktet e avullit zakonisht blihen nga duhanpirësit dhe ish-duhanpirësit, autoritetet tatimore supozojnë saktë se paratë e shpenzuara për cigare elektronike janë para që nuk shpenzohen për prodhimet tradicionale të duhanit. Qeveritë kanë varur nga cigare dhe të tjera për të ...
Lexo më shumë

India: Vapers do të Protestojnë Ndalimin në Përvjetorin e 18 Shtatorit

Mbrojtësit indianë të avullimit do të mbajnë protesta të njëkohshme anembanë vendit këtë të Premte, 18 Shtator, për të shënuar një vit që kur qeveria indiane ndaloi shitjet e produkteve të avullimit. Ngjarja po organizohet nga Shoqata e Vapers India (AVI). "Ne po sjellim avionë së bashku për të ngritur kundërshtimin tonë kundër ndalimit drakonian nga ana e qeverisë ...
Lexo më shumë

Vaping për Adoleshentët Rënia 29% në vitin 2020, Shfaqjet e Sondazhit të CDC

Rezultatet e sondazhit të ri të lëshuar nga CDC tregojnë një rënie prej 29 përqind të avullimit të adoleshentëve nga 2019 në 2020, duke e çuar atë në nivelet e fundit para 2018. Sigurisht, CDC dhe FDA kanë zgjedhur një mënyrë tjetër për të paraqitur rezultatet. Rezultatet e zgjedhura (por jo të dhënat nga vijnë) ishin pjesë e një raporti CDC të botuar më 9 shtator - të njëjtën ditë që ishte ...
Lexo më shumë