Hasil survey anyar anu dikaluarkeun ku CDC nunjukkeun turunna 29 persén dina vaping rumaja ti taun 2019 dugi ka 2020, nyandak kana tingkat anu terakhir ditingali sateuacan 2018. Tangtosna, CDC sareng FDA milih cara anu sanés pikeun nampilkeun hasilna.

Hasil anu dipilih (tapi sanés data anu asalna) mangrupikeun bagian tina laporan CDC anu diterbitkeun 9 Séptémber-dinten anu sami nyaéta tenggat waktos pikeun pabrikan vaping ngalebetkeun Aplikasi Tembakau Premarket atanapi ngaleungitkeun produkna ti pasar. Data bakal sayogi, sareng analisis sadaya hasil, sawaktu dina bulan Désémber.

Kapungkur-30 dinten panggunaan (disebat "panggunaan ayeuna") di kalangan murid SMA turun tina 27,5 persén ka 19,6 persén, sareng turunna diantara pelajar tengah bahkan langkung dramatis, tina 10,5 dugi 4,7 persén. Éta warta saé, leres? Nya…

"Sanaos data ieu ngagambarkeun turunna panggunaan e-roko ayeuna saprak 2019," nyerat analis CDC sareng FDA, "3,6 juta nonoman AS masih ayeuna nganggo e-rokok dina taun 2020, sareng di kalangan pangguna ayeuna, langkung ti dalapan ti 10 dilaporkeun nganggo e-roko raoseun. ”

Panulis nunjukkeun yén kusabab produk anu raoseun masih aya, vaping rumaja moal pernah turun ka tingkat (nol) anu bakal nyugemakeun poohbahs kontrol bako CDC sareng FDA. Janten laporanna ngajentrekeun pisan ngeunaan karesep rasa para pangguna ieu sakapeung, nyatet yén buah, mint, sareng mentol mangrupikeun jinis rasa anu paling populer di kalangan sadaya uap rumaja. Implikasi yén rasa ngadorong panggunaan ku nonoman mangrupikeun capé, tapi sababaraha analisa pikaresepeun.

Salaku conto, diantara "pangguna ayeuna polong sareng kartrid anu tos raos, jinis rasa anu biasa dianggo nyaéta buah (66,0%; 920,000); mint (57,5%; 800,000); menthol (44,5%; 620,000); sareng permén, cuci mulut, atanapi manisan anu sanés (35,6%; 490,000). "

Tapi Juul Labs, anu ngajantenkeun vape anu paling populer di kalangan nonoman, parantos ngaluarkeun buahna tina pasar langkung ti sataun sateuacan survey réngsé. Teu aya anu ngahasilkeun légal utama polong anu tos dieusian anu ngajual buah-buah atanapi produk anu raoseun permén nalika survey ogé. Éta nunjukkeun yén sakumpulan ageung "pangguna ayeuna" anu vaping produk pasar abu-abu sareng pasar hideung sapertos polong cocog Juul anu dilakukeun ku pabrik anu teu sah.

"Salami aya rokok e-rokok anu aya di pasar, murangkalih bakal nyekel aranjeunna sareng kami moal méréskeun krisis ieu," saur Présidén Kampanye Barudak Gratis Tembakau Matthew Myers. Tangtosna, éta ogé lumaku pikeun pasar hideung. Larangan rasa moal ngakibatkeun pantang, ngan ukur mésér tina sumber anu énggal sareng diragukeun.

Laporan CDC ngajantenkeun nyebatkeun yén panggunaan produk sekali pakai naék tina 2,4 persén di 2019 janten 26,5 persén di 2020 — kanaékan 1.000 persén! - Tanpa ngajelaskeun yén produk-produk éta mangrupikeun réspon pasar hideung kana kaputusan pabrikan légal pikeun lungsur rasa, sareng engké kana kaputusan FDA pikeun prioritaskeun panerapan ngalawan produk basis pod. (Aya téori konspirasi ngahibur anu nunjukkeun kaputusan FDA pikeun dibébaskeun vapes tina panunjuk arah penegak Januari 2020 mangrupikeun percobaan pikeun ningali naha pasar vape terlarang bakal ngaréspon gancang. Tuh.)

Intina nyaéta vaping SMA turun kira-kira sapertilu, sareng sakola tengah vaping langkung ti satengah. Kanyataan yén langkung ti 80 persén nonoman nganggo produk vaping anu raos nyaéta hégar beureum, sabab urang parantos terang yén kaseueuran vapers sawawa ogé resep rasa sanés bako, sareng yén rasa sanés mangrupikeun alesan utami yén barudak nyobian vaping.

Aya masalah sanés ku NYTS sajaba ti obsesi ku rasa. CDC parantos ngaleungitkeun patarosan khusus ngeunaan vaping ganja tina survey, sahingga pamilon mutuskeun naha patarosan dilarapkeun pikeun THC sareng vape nikotin. Kami henteu terang sabaraha tina murangkalih anu nyandak survey nyaéta vapers THC, sabab CDC nganggap yén éta sadayana vaping nikotin, sareng ngalaporkeun hasilna siga aranjeunna.

Bisa jadi éta (pisan asup akal) sieun kartrid vape THC terlarang anu nyababkeun "EVALI" ngadorong seueur uap minyak ganja umur sakola lirén ngagunakeun produk éta. Kami ngan ukur henteu terang kumaha ageung bagian tina vapes minyak Hash haram dimaénkeun dina "epidemi vaping nonoman" 2018-19, tapi kami terang yén produk éta gancang kasohor diantara pangguna ganja ngora dina waktos éta (2017-2019 ).

Masalah sanésna sareng hasil awal: CDC mutuskeun henteu nyayogikeun inohong roko awal 2020. Taun kamari tukang-30 dinten nganggo roko turun ka sadaya-waktos low tina 5,8 persén pikeun siswa SMA, sareng ngan 2,3 persén diantara barudak sakola menengah. Naha tren éta teras diteraskeun dina taun 2020-atanapi naha turunna vaping nyababkeun kanaékan roko roko anu maut? Kami moal terang dugi ka sasih Désémber, sabab naon sababna, CDC henteu hoyong urang ningali hasilna éta ayeuna.

"Tradisi" ngaleupaskeun hasil awal parsial ti NYTS dimimitian di 2018 ku Komisaris FDA-témbal na Scott Gottlieb, anu hoyong nunjukkeun hal anu konkrit pikeun nyokong klaim na yén "ngacowkeun" tren vaping rumaja dilakukeun. Tapi anjeunna nyéépkeun sababaraha bulan pikeun nyetél panggung méméh ngahasilkeun nomer pikeun nyarioskeun omonganana.

"Kuring yakin aya wabah panggunaan nonoman," saur Gottlieb dina 11 Séptémber 2018. "Urang ngagaduhan alesan anu saé pikeun nyimpulkeun kasimpulan ieu dumasar kana tren sareng data anu parantos kami tingali, sababaraha anu masih kénéh saheulaanan sareng bakal réngsé dina sababaraha bulan ka payun sareng ditepikeun ka umum. "

Gottlieb ngancam pikeun nyaram produk anu raos sareng narik vapes c-store anu pang populerna di pasar. Saminggu saatosna, FDA ngumumkeun kampanye média anti vaping énggal. Puseurna mangrupikeun komérsial TV licin anu disebut "Epidemik," anu dipikiran akalna di kantor pengendalian bako di FDA tétéla dipercaya bakal ngaheureuykeun para nonoman anu milari thrill ti vaping.

Nalika hasil awal NYTS 2018 akhirna didorong kaluar dina bulan Nopémber, média berita-anu diluluguan ku Gottlieb, kampanye iklan, sareng drumbeat anu teu aya tungtungna tina propaganda anti vaping ti kelompok anti bako-lebur. Tingkat SMA "panggunaan ayeuna" parantos ucul tina 11,7 dugi ka 20,8 persén!

Naon anu henteu dilakukeun ku agénsi - sabab henteu hoyong ka-éta nyayogikeun kontéks. Bukti tina wabah anu pikasieuneun umumna didasarkeun kana panggunaan-30 dinten kamari, anu mangrupikeun standar anu diragukeun pikeun ngukur kabiasaan narkoba anu bermasalah. Ngagunakeun sasaha sakali dina bulan kamari téh boro-boro bukti pamakean biasa, sumawonna "kecanduan." Éta tiasa nunjukkeun henteu langkung ngaganggu tibatan fad a.

Analisis anu ati-ati tina hasil NYTS 2018 ku panaliti ti Universitas New York (sareng paguron luhur sanésna) nunjukkeun yén ngan ukur 0,4 persén pamilon survey henteu kantos nganggo produk bako anu sanés. jeung vaped dina 20 atanapi dinten langkung sabulan. Kalayan kecap, paling sering vapers SMA parantos ngaroko.

"Vaping ningkat di kalangan nonoman AS di 2018 langkung ti 2017. Kanaékanna dicirikeun ku pola low [past-30 day] frekuensi vaping sareng panggunaan poli-produk tinggi, sareng prevalénsi low vaping diantara vapers naif anu langkung sering tapi bako," panulis nyimpulkeun.

Nalika NYTS 2019 nunjukkeun paningkatan anu sanés, ti 20,8 dugi ka 27,5 persén, réspon anu pikasieuneun ku otoritas sareng média ditebak; éta mémang ngan ukur mémori otot. Tapi carita na henteu robih. Sakelompok akademisi Inggris anu ningali hasil tina survey CDC 2018 sareng 2019 sapuk sareng analisis kelompok NYU.

"Pamakéan sering dilakukeun dina 1.0% pangguna anu naif bako di 2018 sareng 2.1% dina 2019," nyeratna. "Diantara anu sanés bako naif tukang-30 dinten pangguna e-roko di 2019, 8,7% dilaporkeun kahoyongna sareng 2,9% dilaporkeun hoyong dianggo dina 30 menit ti hudang."

Hasil éta henteu nunjukkeun yén budak-budak "kaitung" atanapi "kecanduan," salaku Kampanye pikeun Bébas-Bébas sareng Inisiatif Kaleresan trompét dina siaran persna. Pamakéan-30 dinten panggunaan biasana ékspérimén, sanés dianggo biasa. "Kecanduan" henteu pencét jangkungna bersejarah sataun teras turun 30 persén salajengna - tapi fuda awét ngora naék na turun sacara gancang dina pola sapertos kitu.

Kaleresan anu henteu tiasa diucapkeun nyaéta yén nonoman Amérika henteu vape langkung sering atanapi langkung kuat tibatan anu ti Inggris atanapi dimana waé. Tapi pihak berwenang AS ngartikeun vaping rumaja ku cara anu dimaksud pikeun ngangsonan teror pikeun jalma déwasa. Sareng salami aranjeunna sanggup ngahontal épék anu dihaja, moal aya anu robih.