Sikep resmi kana vaping sareng panggunaan nikotin sacara umum seueur pisan. Di Inggris, vaping intina didorong ku instansi kaséhatan pamaréntah. Kusabab ngaroko nyiptakeun beban anu mahal pikeun Layanan Kaséhatan Nasional Inggris, nagara éta kedah ngahémat artos upami tukang ngarokok ngalihkeun e-rokok.

Kaseueuran nagara sanés ogé ngijinkeun pasar vaping anu diatur, tapi kirang sumanget dina dukungan prakték éta. Di Amérika Serikat, FDA ngagaduhan kawenangan pikeun produk uap, tapi parantos nyéépkeun dalapan taun ka pengker nyobian nyiptakeun sistem pangaturan anu tiasa dianggo. Kanada rada nuturkeun modél Inggris, tapi sapertos di Amérika, propinsi na bébas nyieun aturan sorangan anu kadang-kadang bertentangan sareng tujuan pamaréntah féderal.

Aya langkung ti 40 nagara anu ngagaduhan sababaraha jinis larangan vaping - boh panggunaan, penjualan atanapi impor, atanapi kombinasi. Sababaraha gaduh larangan lengkep anu ngajantenkeun vaping haram, kalebet larangan penjualan boh kagunganana. Larangan paling umum di Asia, Wétan Tengah, sareng Amérika Kidul, sanaos larangan nikotin anu paling kasohor milik Australia. Sababaraha nagara lieur. Salaku conto, vaping di Jepang sah sareng produk dijual, kecuali e-cair sareng nikotin, anu haram. Tapi produk bako anu henteu kabakar panas sapertos IQOS leres-leres sah sareng seueur dianggo.

Hésé pikeun ngalacak sagala parobahan hukum vaping. Naon anu urang nyobian di dieu mangrupikeun rundown di nagara-nagara anu ngagaduhan larangan atanapi larangan serius pikeun vaping atanapi produk uap. Aya katerangan singget. Ieu henteu hartosna salaku pituduh perjalanan atanapi tips ngeunaan vaping sareng ngapung. Upami anjeun nganjang ka nagara anu teu dikenal anjeun kedah parios sareng sumber anu paling mutakhir sareng dipercaya sapertos kedutaan nagara anjeun, atanapi biro perjalanan nagara anu anjeun kunjungi.

 

Naha nagara-nagara ngalarang vaping?

Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) sareng panangan bako na nyertakeun Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) - perjanjian global anu ditandatanganan ku langkung ti 180 nagara - ngadorong larangan sareng larangan rokok e-rokok saprak produk pangpayunna mimiti sumping di Éropa sareng Amérika Serikat shores di 2007. WHO mangrupikeun pangaruh anu kuat (sareng sering paling kuat) kana kabijakan kaséhatan sareng roko di seueur nagara - khususna di nagara-nagara anu langkung miskin, dimana program dana WHO anu ngagawekeun seueur ahli kaséhatan umum.

FCTC nyalira dipimpin ku penasihat ti organisasi anti-roko swasta Amérika sapertos Kampanye pikeun Bébas-Bébas Kids - sanaon Amérika sanés pihak pikeun perjanjian éta. Kusabab grup ieu merjuangkeun huntu sareng kuku ngalawan vaping sareng produk réduksi cilaka bako sanés, jabatanana parantos diangken ku FCTC, kalayan hasil anu parah pikeun perokok di seueur nagara. FCTC parantos nyarankeun ka anggotana (kaseueuran nagara) pikeun ngalarang atanapi ngatur sacara ketat e-rokok, sanaos dokumén pendirian perjanjian anu nyatakeun pangirangan cilaka salaku strategi anu pikaresepeun pikeun ngendalikeun bako.

Kaseueuran nagara gumantung kana penjualan bako, sareng khususna penjualan roko, pikeun pendapatan pajak. Dina sababaraha kasus, pejabat pamaréntah jujur ​​ngeunaan pilihanna pikeun nyaram atanapi ngawatesan produk vaping pikeun melestarikan penghasilan bako. Sering pamaréntahan milih kalebet vapes dina régulasi produk bako na, anu ngajantenkeun langkung saderhana maksa pajak hukuman pikeun konsumén. Salaku conto, nalika Indonésia netepkeun pajak 57 persén e-rokok, pejabat kementerian keuangan ngajelaskeun yén tujuan pungutan éta nyaéta "pikeun ngabatesan konsumsi vapes."

Vaping umum di seueur nagara diwatesan sapertos ngaroko rokok, sapertos di Amérika Serikat. Upami anjeun naros naha anjeun tiasa vape di tempat umum, anjeun biasana tiasa ningali tukang bohong atanapi tukang ngaroko anu sanésna naroskeun (atanapi sapuan) naon hukumna. Nalika ragu, ngan ulah ngalakukeun éta. Dimana vaping haram, anjeun kedah pastikeun yén undang-undang moal dilaksanakeun sateuacan anjeun mimiti ngabodor.

 

Dimana produk uap dilarang atanapi diwatesan?

Daptar kami éksténsif, tapi panginten henteu pasti. Hukum angger sacara teratur, sareng sanaos komunikasi di antara organisasi advokasi parantos ningkat, masih teu aya gudang pusat kanggo inpormasi ngeunaan vaping hukum di panjuru dunya.Daptar kami asalna tina kombinasi sumber: laporan Réduksi Bahaya Bencana Global tina organisasi advokasi réduksi karusakan Inggris Pengetahuan-Aksi-Parobihan, Kampanye pikeun halaman UU Kontrol Tembakau Bébas-Bébas Anak-Anak, sareng situs Kontrol Bako Global anu didamel ku Johns Panaliti Universitas Hopkins. Status sababaraha nagaras ditangtukeun ku panilitian aslina.

Sababaraha nagara ieu ngagaduhan larangan langsung pikeun panggunaan sareng penjualan, seuseueurna ngan ukur larangan penjualan, sareng sababaraha larangan ngan ukur produk nikotin atanapi ngandung nikotin. Di seueur nagara, undang-undang teu dipalire. Dina batur, aranjeunna nuju diberlakukeun. Deui, parios sareng sumber anu tiasa dipercaya sateuacan ngumbara ka nagara mana waé kalayan nganggo peralatan sareng e-cair. Upami nagara henteu didaptarkeun, vaping tiasa kéngingkeun sareng diatur, atanapi teu aya hukum khusus anu ngatur e-rokok (sapertos ayeuna ogé).

Kami ngabagéakeun inpormasi anyar. Upami anjeun terang hukum anu parantos robih, atanapi peraturan anyar anu mangaruhan daptar kami, punten masihan koméntar sareng kami bakal ngamutahirkeun daptar éta.

 

Amérika

Antigua sareng Barbuda
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Argéntina
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Brazil
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Chili
Ilegal kanggo dijual, kecuali produk médis anu disatujuan

Kolombia
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Méksiko
Hukum pikeun digunakeun, haram diimpor atanapi dijual. Dina Pébruari 2020, présidén Méksiko ngaluarkeun SK ngalarang impor sadaya produk vaping, kalebet produk enol-nikotin. Nanging, masih aya komunitas vaping anu mekar di nagara éta, sareng kapamimpinan advokasi ku grup konsumen Pro-Vapeo Mexico. Éta henteu acan terang upami pamaréntah bakal nyobian ngarebut produk anu dibawa ka nagara éta ku pengunjung

Nikaragua
Dipercaya haram dianggo, haram ngajual nikotin

Panama
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Suriname
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Amérika Serikat
Hukum pikeun digunakeun, légal pikeun dijual — tapi penjualan produk anu diproduksi saatos 8 Agustus 2016 dilarang tanpa aya paréntah pamasaran ti FDA. Teu acan aya perusahaan vaping anu ngalamar pesenan pamasaran. Tanggal 9 Séptémber 2020, produk sateuacan-2016 anu henteu acan dikintunkeun pikeun persetujuan pamasaran ogé bakal haram dijual

Uruguay
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Vénézuéla
Hukum pikeun digunakeun, dipercaya haram dijual, kecuali produk médis anu disatujuan

 

Afrika

Étiopia
Dipercaya sah dianggo, haram dijual — tapi statusna teu pasti

Gambia
Dipercaya haram dianggo, haram dijual

Mauritius
Hukum pikeun digunakeun, dipercaya haram dijual

Seychelles
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual — tapi, nagara ngumumkeun dina 2019 niatna pikeun ngesahkeun sareng ngatur e-rokok

Uganda
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Asia

Bangladés
Bangladés ayeuna henteu ngagaduhan hukum atanapi peraturan anu khusus pikeun vaping. Nanging, dina bulan Désémber 2019 pejabat kementerian kasihatan nyarioskeun ka Reuters yén pamaréntah "aktip ngusahakeun maksa larangan produksi, impor sareng penjualan e-rokok sareng sadaya tobapos vaping pikeun nyegah résiko kaséhatan."

Butan
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Brunei
Hukum pikeun digunakeun, haram pikeun ngajual kalolobaan produk

Kamboja
Dilarang: haram dianggo, haram dijual

Timor Wétan
Dipercaya dilarang

India
Dina Séptémber 2019, pamaréntah pusat India ngalarang penjualan produk vaping langsung. Pamaréntah, sadar pisan yén 100 juta India ngaroko sareng bako maéhan ampir sajuta jalma dina sataun, henteu ngalakukeun langkah-langkah pikeun ngirangan aksés rokok. Teu kabeneran, pamaréntah India gaduh 30 persén perusahaan bako pangageungna di nagara éta

Jepang
Hukum pikeun digunakeun, sah pikeun ngical alat, haram ngajual cairan anu ngandung nikotin (sanaos individu tiasa ngimpor produk anu ngandung nikotin ku sababaraha larangan). Produk bako manaskeun (HTPS) sapertos IQOS sah

Koréa Utara
Dilarang

Malaysia
Hukum pikeun digunakeun, haram ngajual produk anu ngandung nikotin. Sanaos penjualan konsumen produk anu ngandung nikotin haram, Malaysia gaduh pasar vaping anu berkembang. Pamaréntah kadang-kadang nyerang pangecér sareng produk sita. Penjualan sadaya produk vaping (bahkan tanpa nikotin) dilarang langsung di propinsi Johor, Kedah, Kelantan, Pulau Pinang sareng Terengganu

Myanmar
Dipercaya dilarang, dumasar kana tulisan Agustus 2020

Nepal
Hukum pikeun digunakeun (dilarang di tempat umum), haram dijual

Singapura
Dilarang: haram dianggo, haram dijual. Dugi ka taun kamari, ngilikan ogé kajahatan, dihukum ku denda dugi ka $ 1.500 (AS)

Sri Lanka
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Thailand
Dipercaya sah dianggo, haram dijual. Thailand parantos ngagaduhan reputasi pikeun nerapkeun larangan na impor sareng penjualan produk vaping kalayan sababaraha insiden profil tinggi dina sababaraha taun ka pengker, kalebet nahan wisatawan vaping pikeun "impor." Pamaréntah dikabarkan nimbang-nimbang deui aturan e-roko kasar na

Turkménistan
Dipercaya sah dianggo, haram dijual

kalkun
Hukum pikeun digunakeun, haram diimpor atanapi dijual. Penjualan sareng impor produk vaping haram di Turki, sareng nalika nagara éta negeskeun deui larangan na di 2017, WHO ngaluarkeun siaran pers anu nyungkeun kaputusanana. Tapi undang-undangna bertentangan, sareng aya pasar vaping sareng komunitas vaping di Turki

Australia

Hukum pikeun digunakeun, haram ngajual nikotin. Di Australia, gaduh atanapi ngical nikotin haram hukumna tanpa resép dokter, tapi kacuali dina hiji nagara (Australia Kulon) paranti vaping sah dijual. Kusabab éta aya pasar vaping anu mekar sanajan hukum. Hukuman pikeun kapamilikan beda-beda ti hiji kaayaan ka kaayaan salajengna, tapi tiasa lumayan parah

Éropa

Kota Vatikan
Dipercaya dilarang

Wétan Tengah

Mesir
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual — sanaos nagara sigana nuju di atur pikeun ngatur produk vaping

Iran
Dipercaya sah dianggo, haram dijual

Kuwait
Dipercaya sah dianggo, haram dijual

Libanon
Hukum pikeun digunakeun, haram dijual

Oman
Dipercaya sah dianggo, haram dijual

Qatar
Dilarang: haram dianggo, haram dijual

 

Pék ati-ati sareng taliti!

Deui, upami anjeun nganjang ka nagara anu anjeun henteu yakin, punten parios sareng sumber di nagara éta ngeunaan hukum sareng naon anu tiasa ditoleransi ku otoritas. Upami anjeun nuju ka salah sahiji nagara di mana penguasaan vapes haram - khususna di nagara-nagara Wétan Tengah - pikirkeun dua kali ngeunaan kumaha tekad anjeun pikeun vape, sabab anjeun tiasa nyanghareupan akibat parah. Kaseueuran dunya ngabagéakeun vapers ayeuna, tapi sababaraha perencanaan sareng panilitian tiasa ngajantenkeun perjalanan pikaresep anjeun tina janten ngimpina.