Nalika vaping naék dina popularitas, janten target alami pikeun pamaréntah anu peryogi bagi hasil pajak. Kusabab produk uap biasana dipésér ku tukang ngaroko sareng mantan perokok, aparat pajeg leres-leres nganggap yén artos anu dihabiskan pikeun e-rokok mangrupikeun artos anu henteu dibalanjakeun pikeun produksi bako tradisional. Pamaréntah gumantung kana rokok sareng produk bako sanés salaku sumber penghasilan mangtaun-taun.

Naha alat vaping sareng e-cair pantes dipajak sapertos bako ampir aya disisieun. Pamaréntah ningali aranjeunna ngadorong tukang ngaroko jauh tina bako, sareng aranjeunna ngartos yén penghasilan anu leungit kedah dibayar. Kusabab vaping katingalina sapertos ngaroko, sareng aya oposisi kaséhatan publik anu penting pikeun vaping, janten target anu pikaresepeun pikeun politikus, khususna kusabab aranjeunna tiasa menerkeun pajak ku sababaraha klaim kaséhatan anu dipertanyakan.

Pajak vape ayeuna diusulkeun sareng diliwatan rutin di Amérika Serikat sareng tempat sanés. Pajak biasana ditentang ku para pangacara pikeun ngaréduksi cilaka bako sareng wawakil kelompok perdagangan industri vaping sareng konsumen anu ngacapruk, sareng biasana didukung ku organisasi kontrol bako sapertos asosiasi paru-paru sareng jantung.

Naha pamaréntah ngahasilkeun produk vaping?

Pajak pikeun produk khusus — biasana disebut pajeg cukai — dilarapkeun pikeun sababaraha alesan: pikeun ngumpulkeun artos pikeun otoritas perpajakan, ngarobih tingkah paripolah anu ditetepkeun pajak, sareng ngimbangan biaya lingkungan, médis, sareng infrastruktur anu didamel ku panggunaan produk. Contohna kalebet pajak pajak pikeun ngahambat nginum seueur teuing, sareng pajak béngsin kanggo mayar perawatan jalan.

Produk bako parantos lami janten udagan pikeun pajak cukai. Kusabab ngarugikeun ngaroko maksakeun biaya pikeun sakumna masarakat (perawatan médis pikeun perokok), pendukung pajak bako nyarios yén konsumén bako kedah nampi tagihanana. Kadang pajeg pajak pikeun alkohol atanapi bako disebat pajak dosa, sabab éta ogé ngahukum tingkah laku tukang nginum sareng ngaroko — sareng dina tiori ngabantosan jalma-jalma dosa pikeun lirén tina jalan jahatna.

Tapi kusabab pamaréntah janten gumantung kana pendapatan, upami ngarokok turun aya kakirangan kauangan anu kedah ditetepkeun ku sababaraha sumber pendapatan sanés, atanapi pamaréntah kedah ngirangan pengeluaran. Kanggo kaseueuran pamaréntah, pajak roko mangrupikeun sumber pendapatan anu penting, sareng biaya dibebankeun salian ti pajak penjualan standar anu ditaksir dina sadaya produk anu dijual.

Upami produk énggal bersaing sareng rokok, seueur anggota parlemén sacara impulsif hoyong pajak produk anyar sami-sami pikeun ngahasilkeun penghasilan anu leungit. Tapi kumaha upami produk énggal (sebut waé e-rokok) tiasa ngirangan cilaka anu disababkeun ku ngaroko sareng biaya kaséhatan anu pakait? Éta nyéépkeun anggota parlemén dina kagoréngan — sahenteuna jalma-jalma anu ngaganggu diajar éta pisan.

Sering anggota parlemen nyatakeun antara usaha lokal anu ngadukung sapertos toko vape (anu henteu hoyong pajak) sareng pelobi anu pikaresepeun pikeun kelompok anu dipihormat sapertos American Cancer Society sareng American Lung Association (anu sacara konsisten ngadukung pajak pikeun produk uap). Kadang-kadang faktor anu mutuskeun nyaéta inpormasi salah ngeunaan sakuduna ngarugikeun vaping. Tapi kadang aranjeunna leres-leres ngan peryogi artos.

Kumaha cara kerja pajeg vape? Naha aranjeunna sami dimana-mana?

Kaseueuran konsumen AS mayar pajak penjualan nagara pikeun produk vaping anu aranjeunna mésér, janten pamaréntah nagara bagian (sareng kadang lokal) parantos nguntungkeun tina penjualan vape bahkan sateuacan pajak pajeg ditambih. Pajak penjualan biasana ditaksir salaku perséntase harga ritel produk anu nuju dipésér. Di seueur nagara sanés, konsumén mayar "pajak tambihan nilai" (PPN) anu jalanna sami sareng pajak penjualan. Sedengkeun pikeun pajeg pajak, éta ngagaduhan sababaraha jinis dasar:

  • Pajak ritel pikeun e-cair - Ieu ngan ukur ditaksir kana cairan anu ngandung nikotin (janten dasarna pajak nikotin), atanapi dina sadaya e-cair. Kusabab éta biasana ditaksir per mililiter, pajeg e-jus sapertos ieu mangaruhan anu ngajual é-cairan dina botol langkung seueur tibatan pangecér produk réngsé anu ngandung sakedik e-cairan (sapertos vap pod sareng cigalikes). Salaku conto, pembeli JUUL ngan ukur mayar pajak dina 0,7 mL e-cair kanggo tiap polong (atanapi ngan ukur 3 ml per bungkus polong). Kusabab produk vaping industri bako sadayana alat dumasar-polong atanapi cigalikes, pelobi bako sering ngadorong pajak per-mililiter
  • Pajak borongan - Pajak e-roko sapertos ieu pura-pura dibayar ku grosir (distributor) atanapi pangecér ka nagara, tapi biayana sok diturunkeun ka konsumen dina bentuk harga anu langkung luhur. Jenis pajak ieu ditaksir kana biaya produk anu didaptarkeun ku pangecér nalika ngagaleuh ti grosir. Sering nagara nyatakeun vapes salaku produk bako (atanapi "produk bako anu sanés," anu ogé kalebet bako anu teu aya asap) kanggo kaperluan meunteun pajak. Pajak borongan tiasa ditaksir ngan ukur pikeun produk anu ngandung nikotin, atanapi éta lumaku pikeun sadaya e-cair, atanapi sadaya produk kalebet alat anu teu ngandung e-cair. Conto kaasup California sareng Pennsylvania. Pajak vape California mangrupikeun pajak borongan anu disetél taunan ku nagara sareng sami sareng tingkat gabungan sadaya pajak dina rokok. Éta ngan ukur pikeun produk anu ngandung nikotin. Pajak vape Pennsylvania asalna diterapkeun pikeun sadaya produk, kalebet alat-alat sareng bahkan aksésoris anu teu kalebet e-cair atanapi nikotin, tapi pengadilan mutuskeun dina 2018 yén nagara éta henteu tiasa ngempelkeun pajak dina alat anu henteu ngandung nikotin.

Kadang-kadang pajak cukai ieu dibarengan ku "pajak di lantai," anu ngamungkinkeun nagara pikeun ngumpulkeun pajak pikeun sadaya produk anu toko atanapi grosir parantos dipasihan dinten pajakna diberlakukeun. Ilaharna, pangecér ngalakukeun inventarisasi dina dinten éta sareng nyerat cek ka nagara pikeun jumlah lengkep. Upami toko Pennsylvania ngagaduhan barang dagangan bernilai $ 50.000 di inventarisasi, anu bogana bakal tanggel waler pikeun mayar saharita $ 20,000 ka nagara. Pikeun usaha leutik tanpa seueur artos, pajak lantai nyalira tiasa ngancam kahirupan. Pajak vape PA ngusir langkung ti 100 toko vape kaluar tina bisnis di taun kahijina.

Pajak vaping di Amérika Serikat

Teu aya pajak féderal pikeun produk vaping. Tagihan parantos dikenalkeun di Kongrés pikeun vapes pajak, tapi teu aya anu angkat pikeun sora boh DPR lengkep atanapi Sénat.

Nagara AS, wilayah, sareng pajak lokal

Sateuacan taun 2019, salapan nagara bagian sareng Kacamatan Columbia nyepetkeun produk vaping. Angka éta langkung dua kali dina tujuh bulan kahiji taun 2019, nalika panik moral JUUL sareng vaping rumaja anu ngagaduhan berita utama ampir unggal dinten langkung ti sataun ngadorong anggota parlemén pikeun ngalakukeun hal pikeun "ngeureunkeun wabah éta."

Ayeuna, satengah nagara bagian Amérika Serikat ngagaduhan sababaraha jenis pajak produk vaping sacara statewide. Salaku tambahan, kota sareng kabupatén di sababaraha nagara bagian gaduh pajak vape nyalira, sapertos Distrik Columbia sareng Puerto Rico.

Alaska
Nalika Alaska henteu ngagaduhan pajak nagara, sababaraha daérah kota gaduh pajak vape nyalira:

  • Juneau Borough, NW Arktik Borough sareng Petersburg gaduh pajak borongan 45% anu sami pikeun produk anu ngandung nikotin
  • Matanuska-Susitna Borough ngagaduhan pajak borongan 55%

California
Pajak California pikeun "produk bako sanés" disetél taunan ku Déwan Kasetaraan. Éta eunteung perséntase sadaya pajak anu dinilai dina roko. Asalna ieu mangrupikeun 27% tina biaya borongan, tapi saatos Proposisi 56 naékkeun pajak rokok tina $ 0,87 janten $ 2,87 sabungkus, pajak vape naék sacara drastis. Pikeun taun mimiti 1 Juli 2020, pajak na 56,93% tina biaya borongan pikeun sadaya produk anu ngandung nikotin

Connecticut
Nagara ieu ngagaduhan pajak dua tingkat, nganilai $ 0,40 per mililiter dina e-cair dina produk sistem tertutup (polong, kartrid, cigalikes), sareng 10% borongan pikeun produk sistem kabuka, kalebet dina botol e-cairan sareng alat-alat

Delaware
A $ 0,05 per mililiter pajak pikeun e-cair ngandung nikotin

Kacamatan Columbia
Ibukota bangsa ngagolongkeun vapes salaku "produk bako sanés," sareng nganilai pajak kana harga borongan dumasarkeun kana tingkat anu diindéks kana harga roko rokok. Pikeun taun fiskal ayeuna, réngsé dina bulan Séptember 2020, pajak disetél dina 91% biaya borongan pikeun alat sareng e-cairan ngandung nikotin

Géorgia
A $ 0,05 per pajak mililiter pikeun e-cair dina produk sistem tertutup (polong, kartrid, cigalikes), sareng pajak borongan 7% pikeun alat sistem kabuka sareng e-cairan botol bakal diberlakukeun 1 Januari 2021

Illionis
Pajak borongan 15% pikeun sadaya produk vaping. Salaku tambahan kana pajak nagara bagian, duanana Cook County sareng kota Chicago (anu aya di Cook County) ngagaduhan pajak vape nyalira:

  • Chicago netepkeun pajak $ 0,80 per botol kana cairan anu ngandung nikotin sareng ogé $ 0,55 per mililiter. (Uap Chicago ogé kedah mayar $ 0,20 per mL pajak Cook County.) Kusabab pajeg anu kaleuleuwihi, seueur toko vape di Chicago ngajual e-cair nikotin sareng nembak nikotin DIY pikeun nyingkahan pajak per-mL anu langkung ageung botol
  • Produk pajeg Cook County anu ngandung nikotin dina tingkat $ 0,20 per mililiter

Kansas
A $ 0,05 per pajak mililiter pikeun sadaya e-cair, nganggo atanapi henteu nganggo nikotin

Kentucky
Pajak borongan 15% pikeun alat e-cair sareng sistem terbuka, sareng $ 1,50 per unit pajak dina polong sareng kartrid prefill

Louisiana
A $ 0,05 per mililiter pajak pikeun e-cair ngandung nikotin

Maine
Pajak borongan 43% pikeun sadaya produk vaping

Maryland
Henteu aya pajak vape nagara bagian di Maryland, tapi hiji kabupaten ngagaduhan pajak:

  • Montgomery County maksakeun 30% pajak borongan pikeun sadaya produk vaping, kalebet alat anu dijual tanpa cair

Massachusetts
Pajak borongan 75% pikeun sadaya produk vaping. Undang-undang éta nungtut konsumén pikeun ngahasilkeun buktina yén produk vaping na parantos ditetepkeun pajak, atanapi aranjeunna tunduk kana rebutan sareng denda $ 5,000 kanggo pelanggaran anu munggaran, sareng $ 25,000 kanggo pelanggaran tambahan

Minnesota
Di 2011 Minnesota janten nagara bagian anu mimiti maksa pajak pikeun e-rokok. Pajak asalna 70% tina harga borong, tapi naék dina 2013 janten 95% tina borongan dina produk naon waé anu ngandung nikotin. Cigalikes sareng pod vapes-sareng bahkan starter kit anu kalebet sebotol e-cair-diperpajakan 95% tina total harga boronganna, tapi dina botol e-cair ngan ukur nikotin sorangan pajak

Nevada
Pajak borongan 30% pikeun sadaya produk uap

New Hampshire
Pajak borongan 8% pikeun produk vaping sistem terbuka, sareng $ 0,30 per mililiter pikeun produk sistem tertutup (polong, kartrid, cigalikes)

New Jersey
Pajak New Jersey e-cair dina $ 0,10 per mililiter dina produk berbasis pod- sareng kartrid, 10% tina harga ritel kanggo e-cairan botelagt, sareng borongan 30% pikeun alat-alat. Anggota parlemén New Jersey milih dina Januari 2020 intina ngagandakeun pajeg e-cair dua tingkat, tapi undang-undang énggal ieu dibeto ku gubernur Phil Murphy

New Mexico
New Mexico ngagaduhan pajak e-cair dua tingkat: 12,5% borongan dina cairan botol, sareng $ 0,50 unggal polong, kartrid, atanapi cigalike kalayan kapasitas handapeun 5 mililiter

York énggal
Pajak ritel 20% pikeun sadaya produk uap

Karolina Kalér
A $ 0,05 per mililiter pajak pikeun e-cair ngandung nikotin

Ohio
A $ 0,10 per mililiter pajak pikeun e-cair ngandung nikotin

Pennsylvania
Panginten pajak vape anu paling terkenal di nagara éta nyaéta pajak borongan 40% Pennsylania. Asalna éta ditaksir dina sadaya produk uap, tapi pengadilan mutuskeun dina 2018 yén pajak éta ngan ukur tiasa diterapkeun ka e-cair sareng alat anu kalebet e-cair. Pajak uap PA nutup langkung ti 100 usaha alit di nagara éta salami taun kahiji saatos disahkeun

Puerto Rico
A $ 0,05 per pajak mililiter pikeun e-cair sareng $ 3,00 per unit pajak dina e-rokok

Utah
Pajak borongan 56% pikeun alat e-cair sareng prefill

Vermont
Pajak borongan 92% pikeun e-cair sareng alat-pajak anu paling luhur ditumpukeun ku nagara mana waé

Virginia
A pajak $ 0,066 per mililiter pikeun e-cair ngandung nikotin

Propinsi Washington
Nagara éta ngaluarkeun pajeg e-cair ritel dua tingkat dina 2019. Éta ngeusi biaya pembeli $ 0,27 per mililiter dina e-jus-nganggo atanapi tanpa nikotin-dina polong sareng kartrid langkung alit ti ukuran 5 mL, sareng $ 0,09 per mililiter dina cairan dina wadah langkung ageung tibatan 5 mL

Virginia Kulon
$ 0,075 per pajak mililiter pikeun sadaya e-cair, nganggo atanapi henteu nganggo nikotin

Wisconsin
$ 0,05 per pajak mililiter pikeun e-cair dina produk sistem tertutup (polong, kartrid, cigalikes) hungkul-nganggo atanapi henteu nganggo nikotin

Wyoming
Pajak borongan 15% pikeun sadaya produk uap

Pajak vape di seluruh dunya

Sapertos di Amérika Serikat, anggota parlemén di panjuru dunya henteu acan paham kana produk uap. Produk-produk énggal siga anggota parlemen sapertos ancaman kana pendapatan pajak roko (anu saleresna aya), janten dorongan upami sering maksa pajak tinggi sareng ngarep-ngarep anu pangsaéna.

Pajeg vape internasional

Albania
A 10 leke ($ 0,091 AS) per pajak mililiter pikeun e-cairan ngandung nikotin

Azerbaijan
20 manats ($ 11,60 AS) per pajak liter (sakitar $ 0,01 per mililiter) dina sadaya cairan

Bahrain
Pajegna 100% tina harga sateuacan pajak pikeun e-cair anu ngandung nikotin. Éta sami sareng 50% tina harga ritel. Tujuan pajakna henteu jelas, kusabab vapes disangka dilarang di nagara éta

Kroasia
Sanaos Kroasia ngagaduhan pajak e-cair dina buku-buku éta, ayeuna disetél janten nol

Siprus
A € 0,12 ($ 0,14 US) per pajak mililiter pikeun sadaya e-cair

Dénmark
Parlemén Denmark parantos ngaluluskeun DKK 2,00 ($ 0,30 AS) per pajak mililiter, anu bakal diberkakeun dina 2022. Pembela pendukung vaping sareng ngarugikeun damel pikeun ngabalikeun panerapan.

Éstonia
Dina Juni 2020, Éstonia ngagantungkeun pajak na pikeun e-cairan salami dua taun. Nagara ieu sateuacanna netepkeun pajak 0,20 ($ 0,23 AS) per mililiter pikeun sadaya e-cair

Finlandia
A € 0,30 ($ 0,34 AS) per pajak mililiter pikeun sadaya e-cair

Yunani
A € 0,10 ($ 0,11 AS) per pajak mililiter dina sadaya e-cair

Hungaria
A HUF 20 ($ 0,07 AS) per pajak mililiter pikeun sadaya e-cair

Indonésia
Pajak Indonésia mangrupikeun 57% tina harga ritel, sareng sigana ngan ukur dimaksudkeun pikeun e-cair anu ngandung nikotin ("ekstrak sareng sari tina bako" nyaéta kecap-kecap). Pejabat nagara sigana langkung resep yén warga masarakat tetep ngaroko

Itali
Saatos mangtaun-taun ngahukum konsumén ku pajak anu ngajantenkeun vaping dua kali langkung mahal tibatan ngaroko, parlemén Italia nyatujuan tingkat pajak anu langkung handap dina e-cair dina akhir taun 2018. Pajak anu anyar 80-90% langkung handap tina anu aslina. Pajak ayeuna jumlahna € 0,08 ($ 0,09 AS) per mililiter pikeun e-cair ngandung nikotin, sareng € 0,04 ($ 0,05 AS) pikeun produk enol-nikotin. Pikeun uap Italia anu milih ngadamel e-cairna nyalira, PG, VG, sareng perasa henteu dibayar pajak

Yordania
Alat sareng e-cair anu ngandung nikotin kena pajak dina laju 200% tina nilai CIF (biaya, asuransi sareng momotan)

Kazakhstan
Sanaos Kazakhstan ngagaduhan pajak e-cair dina buku-buku éta, ayeuna disetél janten nol

Kénya
Pajak Kenyan, anu dilaksanakeun dina 2015, nyaéta 3.000 shilling Kenya ($ 29,95 AS) dina alat, sareng 2.000 ($ 19,97 AS) dina ngeusian ulang. Pajak ngajantenkeun vaping langkung mahal tibatan ngaroko (pajak roko $ 0,50 per bungkus) - sareng panginten pajak vape pangluhurna di dunya

Kirgistan
A 1 Kyrgyzstani Som ($ 0,014 AS) per mililiter pajak pikeun e-cairan ngandung nikotin

Latvia
Pajak Lativia anu henteu biasa nganggo dua basa pikeun ngitung harga dina e-cair: aya € 0,01 ($ 0,01 AS) per pajak mililiter, sareng pajak tambahan (€ 0,005 per miligram) dina beurat nikotin anu dianggo

Lituania
A € 0,12 ($ 0,14 US) per pajak mililiter pikeun sadaya e-cair

Monténégro
A € 0,90 ($ 1,02 AS) per pajak mililiter dina sadaya e-cair

Makédonia Kalér
Denar Makedonia 0,2 ($ 0,0036 AS) per pajak mililiter dina e-cair. Hukum anu ngandung ngamungkinkeun naékna otomatis dina tingkat pajeg 1 Juli unggal taun ti 2020 dugi ka 2023

Pilipina
A peso 10 Pilipina ($ 0,20 AS) per 10 mililiter (atanapi fraksi 10 mL) pajak pikeun e-cair ngandung nikotin (kalebet dina produk anu tos dieusian). Kalayan kecap séjén, volume naon waé langkung ti 10 mL tapi di handapeun 20 mL (contona, 11 mL atanapi 19 mL) ditagihkeun kalayan harga 20 mL, sareng sajabina

Polandia
0,50 PLN ($ 0,13 AS) per pajak mililiter dina sadaya e-cair

Portugal
A € 0,30 ($ 0,34 US) per pajak mililiter pikeun e-cairan ngandung nikotin

Romania
A 0,52 Romania Leu ($ 0,12 US) per pajak mililiter pikeun e-cairan ngandung nikotin. Aya padika anu pajakna tiasa disaluyukeun taunan dumasar kana kenaikan harga konsumen

Rusia
Produk anu tiasa dianggo (sapertos cigalikes) kena pajak 50 rubles ($ 0,81 US) per unit. E-cairan anu ngandung nikotin kena pajak dina 13 rubles $ 0,21 US) per mililiter

Arab Saudi
Pajegna 100% tina harga sateuacan pajak pikeun e-cair sareng alat. Éta sami sareng 50% tina harga ritel.

Sérbia
Dinar Serbia 4,32 ($ 0,41 AS) per pajak mililiter pikeun sadaya cairan-cair

Slovénia
A € 0,18 ($ 0,20 AS) per pajak mililiter pikeun e-cairan ngandung nikotin

Koréa Kidul
Nagara anu mimiti nyayogikeun pajak vape nasional nyaéta Républik Koréa (ROK, biasana disebat Koréa Kidul di Kulon) —di 2011, taun anu sami Minnesota mimiti ngaluarkeun pajak cairan. Ayeuna nagara ngagaduhan opat pajak anu terpisah pikeun e-cair, masing-masing dikhususkeun pikeun tujuan pengeluaran khusus (Dana Promosi Kaséhatan Nasional mangrupikeun). (Ieu sami sareng Amérika Serikat, dimana pajak roko féderal asalna dikaluarkeun pikeun mayar Program Asuransi Kaséhatan Barudak). Rupa-rupa pajeg e-cair Koréa Kidul nambihan dugi ka 1,799 won ($ 1,60 AS) per mililiter, sareng aya ogé pajak limbah pikeun kartrid sareng polong 24,2 won ($ 0,02 AS) per 20 kartrid

Swédia
Pajak 2 krona per mililiter ($ 0,22 AS) kana e-cairan anu ngandung nikotin

Uni Émirat Arab (UEA)
Pajegna 100% tina harga sateuacan pajak pikeun e-cair sareng alat. Éta sami sareng 50% tina harga ritel.